Is het tijd om je ontslag in te dienen?

Tijdomontslagtenemen_45c798f99ea2c083720b353b27b11c9a%20%284%29

Heb je het gevoel dat het tijd is om je ontslag in te dienen en ergens anders aan de slag te gaan? Je bent niet de enige. Veel professionals die halverwege hun carrière zijn denken erover om na corona van baan te veranderen. Hoe weet je dat dat de juiste keus is?

De acht waarschuwingssignalen

Wil je echt je ontslag indienen? Of heb je misschien een andere functie nodig binnen hetzelfde bedrijf? Het kan ook zijn dat je in een dipje zit en dat je binnenkort wel weer meer plezier uit je werk haalt. Voor je een drastische beslissing maakt, wil je dus weten waar je staat. Wij hebben acht waarschuwingssignalen voor je op een rijtje gezet. Herken jij jezelf in een of meerdere signalen?

1. Je bed uitkomen is tegenwoordig wel erg moeilijk op werkdagen
2. Je prestaties op werk en je sociale banden met collega’s zijn achteruitgegaan
3. Je haalt geen voldoening meer uit je werk
4. Je motivatie is ver te zoeken
5. Je voelt je niet jezelf wanneer je op je werk bent
6. Je talenten worden niet benut in je huidige functie
7. Je klaagt de laatste tijd veel over werk en op werk
8. Je denkt vaak aan het nemen of krijgen van ontslag

Je ontslag indienen en als een vrije vogel vertrekken

Is het tijd voor verandering?

Herken je jezelf in een of twee van de bovenstaande waarschuwingssignalen? Neem dan nog geen drastische beslissingen. De kans is groot dat je er nu even doorheen zit, maar dat je vanzelf weer uit je dipje komt.

Als je het met drie of vier van de statements eens bent, is het wellicht wel tijd voor wat verandering. Toch zit je waarschijnlijk niet heel ver af van waar je wilt wezen. Dezelfde baan bij een ander bedrijf of een andere baan bij hetzelfde bedrijf is al genoeg verandering om uit je dipje te komen.

Herken je vijf of meer waarschuwingssignalen? Dan is het wel tijd om alles om te gooien. Een promotie of een complete carrièreswitch helpt je om je weer helemaal jezelf te voelen. Om doelen te blijven stellen en constant het beste uit jezelf te halen, is het belangrijk een carrière te kiezen die je voldoende doorgroeimogelijkheden biedt. Kijk of deze mogelijkheid er is wanneer je een carrièreswitch maakt.

Besuit je toch je ontslag in te dienen?
Dan kunnen we misschien iets voor elkaar betekenen. We hebben een aantal interessante interne vacatures. Vind je niet onmiddellijk iets naar je goesting? Dan kan je nog altijd spontaan solliciteren.
Naar de interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b