Ontslag nemen is spannend maar dit zijn de redenen om het toch te doen!

Ontslagnemenisspannendmaarditzijnderedenenomhettochtedoen_17b6e93d4cc2aeb0f183434b9e16ed31%20%283%29

Je bestaanszekerheid op het spel zetten doe je niet zomaar. Toch kunnen er goede redenen zijn om de sprong te wagen en op zoek te gaan naar een nieuwe job. Omdat werkplezier beter bij je past. Omdat de juiste job je gelukkig maakt. Out with the old and in with the new: dit zijn 4 gegronde redenen om ontslag te nemen.

1. Open happiness

Je werk bepaalt een groot stuk van je leven. Werk je fulltime, dan breng je per jaar ongeveer 260 van 365 dagen op de werkvloer door. Ben je ongelukkig op je werk, dan ben je dus het merendeel van het jaar ongelukkig. Die balans kun je enkel weer in de juiste richting laten overhellen met een baan waar je wel gelukkig van wordt.

2. P-p-p-p-pokerface (zou Lady Gaga zeggen)

De kans bestaat altijd dat er een geboren acteur in je schuilt; maar de meeste mensen kunnen hun onvrede moeilijk verbergen. Zeker wanneer de situatie aansleept, wordt het risico almaar groter dat ook je medewerkers en leidinggevenden te lijden krijgen onder jouw frustraties. Voor je het weet, lonkt een ontslag en sta je pas echt met je rug tegen de muur. Weg voorbereiding op een nieuw leven. Weg positieve insteek voor je sollicitatiegesprekken. En mogelijk ook nog eens weg uitkering. Daarom wacht je best niet tot een ander jouw keuzes maken. Jouw eigen keuzes maak je zelf.

3. Don't burn out

Laat je werkgever het toe dat je je vastklampt aan een vervelende job; dan kan de situatie escaleren. Mensen zonder succesgevoel of werkgeluk lopen immers een groter risico op burn-out. Eens het zover komt, sta je misschien wel maanden aan de kant zonder fut of motivatie. De angsten die je ontslag tegenhouden zullen enkel toenemen, je bestaansonzekerheid ook. Daarom is voorkomen hier altijd beter dan genezen.

4. Snoeien om te bloeien

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Elk einde is een begin. Natuurlijk is het spannend om zekerheden op te geven; maar soms is het ook de enige weg naar ander en beter. Een zieke boom moet je snoeien om gezonden te laten bloeien. Gun jezelf het licht in de ogen. Just do it.

Klaar voor een nieuwe stap?
Wij zoeken nog collega's. Als je een bedrijf wil met een unieke bedrijfscultuur, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Naar de interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b