Twijfel over een carrièreswitch? Zo weet je het zeker!

Twijfelovercarriereswitch_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%285%29

Kom jij op doordeweekse ochtenden maar met moeite je bed uit, omdat je als een berg opziet tegen je werkdag? Kun jij je nauwelijks nog concentreren en verveel je je al als je enkel aan je job denkt? Dan overweeg je wellicht een carrièreswitch. Dat is echter een grote stap – waar begin je? Wij geven je de nodige tips!

Tijd voor een jobtevredenheidstest

Voor je overgaat tot het maken van drastische veranderingen, wil je zeker zijn van je zaak. Zit je in een dipje of ben je je werk echt gewoon beu? Een van de beste manieren om je jobtevredenheid te testen, is door een jobtevredenheidstest te doen. Mocht het enkel een dipje zijn waar je in zit, dan biedt deze test je de tips die je nodig hebt om weer plezier te krijgen in je werk. Ben je uitgekeken op je werk? Dan zul je dat na het doen van een jobtevredenheidstest ook weten.

Leg de vinger op de zere plek

Het doel van een carrièreswitch is het vinden van een werkplek waar jij voldoening uit je job kunt halen. Voor je die sprong maakt, is het belangrijk de vinger op de zere plek te leggen. Geeft je baan je teveel stress? Of is je werk juist zo eenvoudig dat je je stierlijk verveelt? Klik je niet met het huidige team? Doe een matchingtest en een werkwaardentest om erachter te komen welke bedrijfswaarden en welke werkgever een match voor jou zijn.

Open up!

De kans bestaat dat je blind bent voor je eigen kwaliteiten en valkuilen. Het is daarom nuttig je vrienden en familie om hulp te vragen. Vinden zij dat jouw baan bij je past? Welke baan vinden ze beter bij jou passen? Antwoorden op deze vragen geven jou het nodige inzicht!

Ga op zoek naar inspiratie

Heb je geen idee waar je moet beginnen met je zoektocht naar een nieuwe baan? Er zijn ongetwijfeld jobs waar je nog nooit aan gedacht hebt of waar je zelfs nooit van gehoord hebt. Doe daarom een beroepsoriëntatietest of een beroepskeuzetest op basis van een persoonlijkheidstest.

Vraag het een professional

Heb je bovenstaande tips geprobeerd, maar is het je niet gelukt je carrièrepad duidelijk in kaart te brengen? Tijd voor het grove geschut: hulp van een loopbaancoach. Hij of zij helpt je om de weg te vinden.

Carriereswitch in het voorschiet?
Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega's. Collega's die zin hebben in hard werken maar ook in geschifte reizen en zalig ontstpannende activiteiten.
Bekijk die fijne vacature
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b