Haal jij voldoening uit je job?

Voldoeninguitjejob_45c798f99ea2c083720b353b27b11c9a%20%283%29

Hoe staat het met je werkgeluk? Dit is wellicht een lastige vraag – zo’n vraag waar je even goed voor moet gaan zitten. Als je twijfelt of je wel echt genoeg voldoening uit je job haalt, is dit misschien moeilijk toe te geven; zeker als je al zoveel jaar hebt gewerkt om te komen waar je nu bent. Toch ben je niet de enige. Er zijn zat professionals die halverwege hun carrière een switch maken. Wil jij weten of jouw carrière echt bij je past? of je er echt voldoening uit haalt? Wij helpen je graag antwoorden te vinden op die vragen.

Je job moet bij je waarden passen

Past je job bij je waarden? Dat is een goed teken! Als dit niet het geval is, wordt het lastig om voldoening te halen uit je werk. Als jij eerlijkheid belangrijk vindt en je bevindt je in een bedrijf waar alles mooier wordt gemaakt dan het in werkelijkheid is, dan voel je je waarschijnlijk niet volledig op je gemak. In dat geval is het absoluut tijd voor een andere baan bij een ander bedrijf.

Jouw kwaliteiten zijn een aanwinst op werk

Als jij jouw kwaliteiten volop kunt gebruiken bij je job om je prestaties te optimaliseren of banden met cliënten of collega’s te versterken, is dat een goed teken. Je voelt je een aanwinst en de kans is groot dat je gewaardeerd wordt voor je kwaliteiten. Is er geen ruimte om jouw skills in te zetten op je werk? Dan heb je wellicht het gevoel dat je in een kooitje zit. Stel dat jij heel goed bent in het geven van presentaties, maar jij bent altijd degene die notities maakt. Of misschien ben jij heel goed in het leggen van contacten met klanten, maar je bevindt je momenteel altijd achter de schermen. Een verandering van functie zal nodig zijn om meer voldoening uit je werk te halen.

Voldoening uit je job als een van de redenen
Bron: The Job Coach

Je job moet bij je persoonlijkheid passen

Ben jij een introvert? De kans is groot dat een baan waarbij jij constant contacten moet leggen of klanten te woord moet staan je uitput en je op den duur geen voldoening schenkt. Als je een extrovert bent, voel je je waarschijnlijk juist ongelukkig wanneer je constant alleen moet werken. Kies daarom altijd voor een baan die bij je past, want dit is de sleutel voor het halen van meer voldoening uit je job.

Samenvatting: Haal je voldoening uit je job?

Is de uitkomst een herbevestiging van wat je eigenlijk al voelde? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Elke dag op een plek die slecht voor je is, is een dag te lang. Neem het heft in handen en ga solliciteren. Weet dat je ook bij JobFIXers aan de slag kan. We hebben een aantal openstaande vacatures maar je kan altijd ook spontaan solliciteren.

Klaar voor een job boordevol voldoening?
Dan vind je die bij JobFIXers. Een bedrijf met een heel bijzondere bedrijfscultuur. Sla aan het solliciteren en merk het snel zelf.
Naar de interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b