Een job met vrijheid en een goed loon? Daar hoef je geen zelfstandige voor te zijn

boemm-blog-vrijheid_ac3dad0cbd0fc17deabcab884813dc03

Op de checklist van wat werkzoekenden belangrijk vinden in een nieuwe job, staan vrijheid en een goed loon vaak in de top vijf. Vrijheid om thuis te werken, je eigen werktijd te bepalen en om keuzes te maken. Maar ook meer geld verdienen wanneer je hard werkt. En nee hoor, je hoeft helemaal geen zelfstandige te zijn om op het werk vrij te kunnen werken of beloond te worden voor je inzet.

Werkgeluk

Voor veel mensen heeft vrijheid op het werk alleen maar voordelen, zelfs op privévlak. Voel je je vrij om het werk uit te voeren op jouw manier, dan ga je je job automatisch liever doen. En dat straal je uit. Je voelt je niet beperkt, haalt meer voldoening uit je job en je inzet en productiviteit schieten de hoogte in!

Vrijheid in je job

Maar wat is vrijheid in je job? Dat is voor iedereen anders. Voor de een is het de mogelijkheid om een taak uit te voeren op de manier die jou het best lijkt, voor de ander is het de mogelijkheid hebben om pas om 9u op kantoor te verschijnen of om twee dagen in de week thuis te kunnen werken. Vrijheid is een belangrijke factor voor werkgeluk. Vraag dat maar aan veel zelfstandigen. Hoewel ze veel stress en onzekerheid ervaren, is vrijheid een van de grootste voordelen van een leven als zelfstandige. Zelfstandigen en freelancers bepalen zelf hun agenda, met welke klanten ze samenwerken en wanneer ze vakantie nemen.

Baas over je eigen planning

Ben jij ook op zoek naar een job met voldoende vrijheid, waar je zelfstandig kan werken en baas bent over je eigen planning? IT’ers kunnen overal werken, als er maar een laptop is en goede Wifi. Net als boekhouders en consultants trouwens. Het zijn sectoren die goed betalen en gekend zijn als vrij flexibel. Maar ook copywriters beschikken over veel vrijheid, zolang ze maar hun deadlines halen. En dat je ook als reisleider veel vrijheid hebt, spreekt voor zich.

Verdienen als een zelfstandige

Maar misschien een nóg grotere motivator, is een mooi loon die maandelijks op je rekening gestort wordt. Ben je een zelfstandige, dan hangen je inkomsten van jouw inzet af. Hoe harder je werkt, hoe hoger je omzet en hoe meer je gaat verdienen. Maar dat geldt niet alleen voor zelfstandigen. Er zijn ook andere jobs waar je jezelf volop kan bewijzen, met een hogere verloning als gevolg. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Jobfixers. Bij ons doen fancy diploma’s er niet toe, maar een ‘can do’ mentaliteit en inzet des te meer. Zo kan je als kantoorverantwoordelijke of vertegenwoordiger jouw standaardloon serieus opkrikken wanneer je een hogere omzet behaalt, inclusief fancy bedrijfswagen.

Is vrijheid een belangrijk topic voor jou? Besef dan dat de kans klein is dat jij gelukkig wordt bij een baas die graag werkt met verstikkende regeltjes. Wil je graag verdienen als een zelfstandige, zonder de risico’s van een zelfstandig statuut? Dan raden we jou aan om een kijkje te nemen tussen onze interne vacatures.Ben jij een geboren vertegenwoordiger?
Doe nu de test!
Doe de test
Welketestenmoetjedoentijdenseensollicitatiegesprek_39b50d844e4cf41b61faff3f7c7f9a12