Geen doorgroeimogelijkheden op je werk? 5 tips!

Tips_c0a587f29f4a0a433646acaa27e36795%20%284%29
Doorgroeimogelijkheden: wie behoefte heeft aan mooie vooruitzichten vindt ze erg belangrijk. Maar wat als je ze niet hebt binnen je huidige job?

Doorgroeimogelijkheden, het zijn de roadblocks in een carrière. Je kijkt al verder dan je neus lang en je voelt het al komen: het zal noppes zijn. Er zijn geen trapjes meer waar je op kan. Er is geen extra trede op de ladder. Hier zal het voor jou stoppen. Kan je zelf doorgroeimogelijkheden op je werk creëren? Enkele concrete tips om je kans te vergroten.

Niet iedereen wil doorgroeien in zijn werk

Sommige mensen zijn content met wat ze hebben. Niks mis mee. Met het tegendeel: een brandende ambitie, is ook niks mis. (Letterlijk tussen haakjes: hier bij JobFIXers, moedigen we dit actief aan). Want, wees eerlijk, mensen die op zoek zijn naar doorgroeimogelijkheden willen daarmee doelen bereiken. Zo kan je:

Meer doorgroeimogelijkheden op je werk ontdekken kan

Aanpak 1: Eerlijk zijn

Doorgroeimogelijkheden gaan over in de toekomst kijken. Als je weet dat je nooit content zal zijn in je huidige job, dan steekt die ontevredenheid vroeg of laat de kop op.

Je bent dus maar beter eerlijk met jezelf. Zie je de mogelijkheden niet. Nu niet, nooit niet, trek dan je conclusie. Liever vroeg dan laat actie nemen. Ga op zoek naar de job of sector waar die mogelijkheden er wel zijn.

Aanpak 2: Spiegel je

Zoek een mentor in je bedrijf. Iemand waarbij je je goed voelt. Iemand die bereid is om jou onder zijn of haar vleugels te nemen. Zo zal je razendsnel bijleren. Je zal jezelf ontwikkelen. Zoek die persoon op dezelfde dienst (of op de dienst van je dromen).

Mensen zijn veel meer bereid om andere te helpen dan je zou denken. Ondanks het egoïsme in onze maatschappij, halen mensen voldoening uit het helpen van anderen. Hou dit in het achterhoofd.

Aanpak 3: Blijf leren

Je studeert sowieso al aan de universiteit van het leven. Nooit geen echte student geweest? Geen zorg: je zou de eerste niet zijn die meer bijleert na de schoolcarrière dan tijdens. Leren is gewoon extra kennis opdoen. Het hoeft niet altijd tijdens een schoolse cursus te zijn. Het kan ook via een praktische training gebeuren.

Vandaag zijn er genoeg opties. Je hebt veel gratis info, bedrijven organiseren webinars en ga zo maar door. Zoek en vind waar je passie voor hebt en merk op dat je snel laveloos zal drinken van de overvloed aan informatie. En het zal je bovendien amper tot geen moeite kosten.

Aanpak 4: Netwerken

Mensen kennen kan nooit kwaad. Praten met anderen, onbekenden en bekenden, rendeert. Het brengt niet altijd direct op, maar vaak na verloop van tijd. Bij hoe meer mensen je terecht kan, hoe meer plekken vol advies je kent.

Ook dit kan je stimuleren om meer doorgroeimogelijkheden op te zoeken.

Aanpak 5: Lever goed werk

Essentie is altijd: goed zijn in wat je doet. Dat is het pad wat je nooit verlaten mag. Dus geef je het volle pond. Als er dan nog geen doorgroeimogelijkheden ontplooien moet je jezelf de vraag stellen: wil ik hier wel blijven werken. In een bedrijf is het snel duidelijk of er doorgroeimogelijkheden zijn. Je hoort het snel waaien bij collega’s, je ziet interne vacatures opduiken, HR licht er je spontaan over in,... Allemaal signalen of de doorgroeimogelijkheden eerder regel of uitzondering zijn.

Nog steeds geen doorgroeimogelijkheden?

Weet dat we bij JobFIXers iedereen stimuleren om door te groeien. We tekenen voor onze medewerkers zelfs een gepersonaliseerd groeipad uit. Door het organiseren van seminaries, workshops en events stimuleren we het voortdurende bijleren. Actief peilen we ook naar de ambities bij onze medewerkers.

Zin om te werken in een bedrijf waar doorgroeien een evidentie is? Solliciteer dan spontaan of op een van onze concrete vacatures.

Gouden kans mét doorgroeimogelijkheden
Ruwe diamanten slijpen we met plezier. Waag je kans bij JobFIXers. Het zal je niet spijten.
Onze interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b