Vind je moeilijk een job? Zo behoud je je motivatie

Vindmoeilijkeenjob_b219d7ad9fdff54629c9a576024385b6%20%286%29

Een nieuwe baan krijgen is een van de leukste plot twists van je leven. Nieuwe collega’s, een nieuwe functie, een nieuwe omgeving – het is echt een avontuur. Een nieuwe baan zoeken daarentegen is vaak alles behalve leuk. Moeilijk een job vinden? Geef de moed niet op! Wij geven je een aantal tips die je helpen om gemotiveerd te blijven.

Vergeet niet: het ligt niet aan jou

Heb je weer ‘nee’ te horen gekregen? Het is makkelijk om dit persoonlijk op te vatten, maar meestal niet terecht en absoluut nooit productief. Je kunt altijd vragen wat de doorslag gaf en waarom jij de baan niet hebt gekregen. Wie weet kan het antwoord hierop je helpen om hier en daar wat aan te passen, zodat je ergens anders wel een baan kan scoren. Zo haal je toch nog iets positiefs uit je interview. Of vraag of er nog andere functies openstaan. Wie weet passen die functies zelfs nog beter bij jou. Ontdek hier nog andere manieren om een professionele afwijzing te verwerken.

Blijf gefocust

Dat je meer afwijzingen hebt gekregen dan je had verwacht, betekent niet dat je zoektocht onsuccesvol zal zijn. Uiteindelijk heb je immers maar één ‘ja’ nodig. Blijf daarom gefocust. Heb je een afwijzing gekregen? Op naar de volgende sollicitatie!

Ontspanning is ook belangrijk

Een baan zoeken is stressvol. Het is belangrijk er voldoende tijd aan te besteden, but don’t overdo it! Een goede balans is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de zoektocht kunt voltooien. Vergeet dus niet zo nu en dan je laptop uit te zetten en iets voor jezelf te doen. Spendeer de avond met vrienden, ga een stuk fietsen, bezoek de sportschool of doe iets anders dat je helpt even je gedachten te verleggen.

Zie solliciteren als een baan

Positief blijven is eenvoudiger wanneer je een routine aanhoudt. Heb je momenteel geen baan? Zie het solliciteren dan als je baan. Sta vroeg op, kleed jezelf alsof je de deur uitgaat, ontbijt en ga aan de slag. Neem op tijd pauze en blijf ook niet tot de late avonduurtjes achter de computer zitten. Vind je het moeilijk de jobhunt als een baan te beschouwen? Soms helpt het om daadwerkelijk je huis te verlaten. Solliciteer vanuit een bibliotheek of ga lekker op een terrasje zitten.

Bij JobFIXers hebben we ook nog interne vacatures. Voor die jobs selecteren we op attitude. Heb je goesting? Ben je nog een ruwe diamant? Dan wagen we graag met jou de stap.

Ben je overtuigd dat je beschikt over het JobFIXers-DNA?
Doe dan nu de Matching Test en let's get down to business!
Doe de test
doe-test-cta_78bbc3820baa2f0cf399614eb240958e