Dit zijn de talenten van een goede recruiter

boemm-blog-talent-recruiter_98916c26866508a037a70c6380ead8a6%20%282%29

Een goede recruiter kan een vacature en een werkzoekende perfect matchen. Recruiters zijn cruciaal, en het is een job met impact. Maar wat maakt van een goede recruiter nu de beste?

Hij houdt van mensen

Recruitment is ‘people business’. Of het nu telefonisch is, via mail of face to face, recruiters komen voortdurend met mensen in contact, en zijn ook oprecht geïnteresseerd in met wie ze te maken hebben. Ze luisteren en stellen vragen. De kandidaat staat altijd op de eerste plaats. Ook online en offline zichtbaarheid is belangrijk, net als laagdrempeligheid, zodat kandidaten een recruiter op elk moment kunnen aanspreken.

Is een beetje competitief

Zeker als het over schaarse profielen gaat, zoeken recruiters vaak een speld in een hooiberg. Toch hebben ze de dedication om voor iedereen de perfecte job te vinden. Ze hebben honger en zijn gepassioneerd. En ze worden zelf ook blij wanneer ze iemand aan een nieuwe job kunnen helpen.

Hij is eerlijk en transparant

Goede recruiters maken je geen blaasjes wijs. Ze zijn eerlijk en beloven enkel wat ze kunnen waarmaken. Ze duwen je niet in een job die eigenlijk niet bij je past en zijn ook transparant over de selectieprocedure. Ook wanneer ze je moeten teleurstellen zijn ze eerlijk, maar nooit zonder perspectieven te geven voor de toekomst.

Puzzelen is een sterkte

Wat zoeken bedrijven precies? Recruiters zoeken uit wat bedrijven nodig hebben en proberen daarna te ontdekken wie over de beste kwaliteiten beschikt. Recruitment is puzzelen op zeer hoog niveau. En doorzetten tot alle stukjes in elkaar passen.

Hij is geen twijfelaar

Een recruiter hakt knopen door. Twijfelaars of langzame beslissers zijn meestal niet de beste rekruteerders. Een goede recruiter is doelgericht en gefocust, want elk bedrijf wil meestal de vacature heel snel ingevuld zien.

En is goed voorbereid

Een recruiter kent de werkzoekende die voor hem zit en weet hoe zijn of haar cv of LinkedIn eruit ziet. Ze noteren wat hen opvalt en bereiden dan hun vragen goed voor. Net als de werkzoekenden zijn ook de beste recruiters goed voorbereid. Hij kent de vacature en het functieprofiel door en door. Een recruiter die net dat tikkeltje meer doet, zal ongetwijfeld knallen.

Benieuwd of jij hebt "what it takes" om een recruiter te worden?
Doe de test en ontdek of jij binnenkort een carrièreswitch maakt!
Doe de test
doe-test-cta-2_fc55d8394e6c0068e13d6debf83ea0f0