Tien gouden tips voor meer werkgeluk

10geboden_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%284%29

Meer werkgeluk vinden? Dat willen we allemaal! Met deze tien gouden tips is het vinden van werkgeluk een makkie.

1. Creëer een leuk team

Misschien mag je niet je eigen team kiezen, maar je kunt de werksfeer vaak flink verbeteren met een positieve houding en een gezonde dosis humor. Geniet ook van de gezelligheid van je favoriete collega's.

2. Maak er geen punt van

Je staat in de file, je hebt een vervelende klant of je acne komt opzetten. Zie er de zonnige kant van in: de file geeft je tijd voor een mentale voorbereiding van de dag, de vervelende klant helpt je je zelfbeheersing te versterken en die plotse jeugdacne doet je weer jong voelen. Relativeer negatieve punten. Morgen is er weer een dag.

3. Las kleine pauzes in

Haal even koffie, loop naar je collega op de volgende verdieping in plaats van hem te mailen of doe wat rek- en strekoefeningen aan je bureau. Dit geeft je brein de ademruimte die het nodig heeft.

4. Stap uit je comfortzone

Probeer iedere dag iets nieuws te ondernemen. Bel je Franstalige klant, maak gebruik van die nieuwe template of knoop een praatje aan met die collega die je eigenlijk nooit spreekt. Meer manieren om uit je comfortzone te stappen vind je hier.

5. Ruim je bureau op

Een opgeruimd bureau staat gelijk aan een opgeruimd brein en dit staat gelijk aan meer werkgeluk. Gebruik die stille maandagochtend dus om je bureau te organiseren.

6. Verbeter je zithouding

Van rug- en nekklachten wordt niemand vrolijk. Verbeter je zithouding door je bureaustoel opnieuw af te stellen.

7. Neem je welzijn serieus

Heb je de laatste tijd wel erg veel slechte dagen? Wellicht is het tijd om een snipperdag op te nemen of aan de bel te trekken bij je leidinggevende. Je zit niet te wachten op een burn-out!

8. Neem initiatief

Krijg jij de vrijheid op werk om zelf initiatief te nemen en creatief aan de slag te gaan? Grijp die kansen met beide handen aan.

9. Geniet van extraatjes

Mag jij gratis koffie halen op werk? Mag je zelf je werkuren indelen? Heb je een zakelijke lease voor de deur staan? Geniet van alle extra’s die je krijgt voor je harde werk.

10. Geniet van complimentjes

Een bedankmailtje, een schouderklopje, een kopje koffie van je collega - alle lieve extraatjes en bedankjes van collega’s en leidinggevenden laten zien dat je je gewaardeerd mag voelen.

Op zoek naar meer werkgeluk? Bekijk dan zeker onze vacatures! En kijk ook verder dan de vacature. Want werken bij JobFIXers: dat is hard werken maar minstens evenveel plezier.

Hoe gelukkig ben jij met je job?
Eenvoudige vragen die peilen naar je professionele geluk.
Doe de test
doe-test-cta_78bbc3820baa2f0cf399614eb240958e