Nieuwe job: zo bepaal je of de job wat voor jou is

Nieuwejob_b219d7ad9fdff54629c9a576024385b6%20%285%29

Veel mensen hebben een baan die ze eigenlijk niet leuk vinden of die niet bij ze past. Ze zien hoe anderen hard werken aan de carrière van hun dromen, maar weten zelf niet welke job goed bij hen past. Weet jij ook niet welke baan jij wilt vervullen, in welke richting jij jezelf wilt ontwikkelen en ben je zonder succes op zoek naar een nieuwe baan? Dan is nu de tijd om jouw droombaan te definiëren. Met de volgende tips helpen we jou te bepalen aan welke eisen een baan en werkgever moet voldoen zodat jij kunt bepalen of de job wat voor jou is.

Nieuwe baan: wat wil jij?

Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken wat jij werkelijk wilt, zodat je niet na een paar maanden alweer op je nieuwe job bent uitgekeken. Start met een lijstje met banen die je interessant lijken en vraag rond bij vrienden en familie of ze mensen kennen die werkzaam zijn in deze sector. Na het inwinnen van informatie over verschillende banen die je interessant lijken, kan je voor iedere functie de voor- en nadelen op een rijtje zetten. Op basis van jouw wensen, interesses en sterke punten selecteer je de loopbanen die jouw voorkeur hebben.

Welke werkomgeving spreekt jou aan?

Aan welke kenmerken moet jouw nieuwe job voldoen om goed bij jouw wensen aan te sluiten? Werk jij liever alleen of wil je in een team samenwerken? Wil jij veel verantwoordelijkheden op je nemen en op termijn doorgroeien of ben je op zoek naar een minder veeleisende baan? Werk jij het liefst vanuit huis of kantoor? Wil je in een duidelijk gestructureerde en hiërarchische omgeving werken of juist in een platte organisatie? Dit zijn belangrijke vragen die je nieuwe job definiëren.

Selectie maken

Nu je weet wat jij belangrijk vindt in een nieuwe baan, is het tijd om stappen te zetten om jouw droombaan te vinden. Maak een selectie van functieomschrijvingen en check of deze aan je voornaamste eisen voldoen. Spreekt de functieomschrijving je aan? Dan ga je verder naar de volgende stap.

Controleer of je aan het gevraagd profiel voldoet. Heb je het gewenste diploma, relevante werkervaring, de juiste talenkennis en voldoe je aan eventuele andere eisen? Laat je niet weerhouden om te solliciteren omdat je niet 100% voldoet aan het gevraagde Het kan zijn dat jouw werkervaring bijvoorbeeld opweegt tegen een minder relevant diploma.

Benieuwd of een job bij Jobfixers iets voor jou is?
Ontdek het nu dankzij onze handige Matching Test.
Doe de test
doe-test-cta-2_fc55d8394e6c0068e13d6debf83ea0f0