Naast loon, wat is nog belangrijk bij de stap naar een nieuwe job?

Naastloonwatisnogbelangrijkbijdestapnaareennieuwejob__fd58a39ac7af906aa86cdd77b7a5c3c3%20%283%29

Je zoekt een nieuwe uitdaging? Dan is het vaak wikken en wegen tot je uiteindelijk de knoop hebt doorgehakt. Bij de keuze voor een nieuwe job gaat het om veel meer dan loon en werk. Met welke checklist moet je nog rekening houden bij het solliciteren?

Bij de overstap naar een nieuwe job zijn er zoveel zaken waar je rekening mee moet houden. Een job kan je leven beïnvloeden en daarom is het een stap waar je beter goed over nadenkt.

Naast loon zijn er nog een pak criteria die belangrijk kunnen zijn bij de keuze voor een (volgende) werkgever. We lijsten ze even op.

1. Loon en alle voordelen

We sukkelen van de ene crisis in de andere, dus een mooi loonbriefje blijft belangrijk. Hoeveel wil je verdienen? En hoe zit het met de extralegale voordelen? Reken je op een tankkaart en laptop? Daar denk je beter op voorhand goed over na.

2. Werkzekerheid

Solliciteer je in een sector met toekomst? Maak je kans op een vast contract, en zijn er doorgroeimogelijkheden? Door de financiële crisis nemen we minder risico’s, dat is een feit. Werkzekerheid groeit als focus bij de zoektocht naar een job.

3. Werksfeer

Nee, er moeten niet elke avond pintjes gedronken worden na het werk, maar de sfeer op kantoor of op de werkvloer moet wel goed zijn. Werkplezier en collega’s zijn belangrijk. Je brengt uiteindelijk ook elke dag samen door.

4. Work-life balance

Wil je graag dat privé en werk strikt gescheiden worden? Of heb je meer nood aan work-life fluency, wat betekent dat je af en toe tijdens de werktijd met privézaken bezig bent en omgekeerd. Hoe pakken ze dit aan in het bedrijf waar jij solliciteert?

5. Thuiswerk

Dit criterium hangt meestal nauw samen met de locatie. Kan en mag je een dag per week thuiswerken? Of moet je elke dag naar kantoor? Is het woon-werkverkeer haalbaar voor jou?

6. Jobinhoud

Sluit de job aan bij je passie? Denk je dat je job betekenisvol kan zijn? Ook een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, kan een streepje voor hebben. Je motivatie neemt snel af als de missie van het bedrijf of het product je koud laat.

7. Sterk management

Hoe wordt het bedrijf geleid? Een goede baas geeft je feedback en inzichten om je verder te ontwikkelen. Weet jij voor wie je gaat werken? En wat is zijn of haar reputatie?

Veel om over na te denken dus. Maar geen nood, wij begeleiden je graag in je zoektocht. Ging je al eens kijken bij onze vacatures?

Op zoek naar een job met betekenis?
Bij JobFIXers helpen we zowel bedrijven als personen. We matchen ze op de best mogelijke manier. Misschien is dit iets voor jou? Naast recruiters hebben we nog tal van openstaande vacatures.
Naar onze vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b