Minder woonwerkverkeer zorgt voor meer tijd

Minderwoonwerkverkeer_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%282%29

Veel minder woonwerkverkeer: een van de voordelen waar we in België van profiteerden toen corona uitbrak. Niet in alle vroegte strak in het pak naar je job rushen, maar lekker in je pyjama thuis achter je computer kruipen; niks mis mee, toch? Maar wat deden we eigenlijk met de tijd die we overhielden door het wegvallen van woonwerkverkeer? We zochten het voor je uit…

De top 3

Een aanzienlijk percentage van ons bracht deze extra tijd door achter zijn laptop en bouwde daardoor wat meer overuren op. Benieuwd hoeveel mensen dit waren? Een indrukwekkend percentage van bijna 40%. Bravo voor alle werknemers met deze pro-company houding!

Maar wat deden we nog meer met de uren die overbleven? Niks zo lekker als je nog een keertje extra omdraaien als die vervelende wekker alweer veel te vroeg van zich laat horen. Zo dacht maar liefst 37% van de Belgen erover. En geef ze eens ongelijk! Ook ons huis pikte een graantje mee en bijna een derde van ons koos ervoor om zijn huis spic en span te maken en de dweil erdoorheen te gooien. Een opgeruimd huis is immers een opgeruimd hoofd. Daarnaast draaide ook de oven overuren, want velen van ons sloegen aan het bakken en toverden de smakelijkste creaties tevoorschijn.

En wat deden we nog meer?

Na alle overheerlijke hapjes de hoogste tijd om in je sportjack te schieten. Massaal gingen we enthousiast van start en hardlopen werd dan ook erg populair. De citybike werd van stal gehaald en zo bleven we de coronakilo’s toch de baas. Maar ook het gezin werd niet vergeten. Samen wandelen, een spelletje doen of een homestyle happy hour.

Qualitytime met het gezin bleek bij zo’n 20% van de Belgen hoog op de priority list te staan. Ook chatten met oma hoorde hierbij. Nog nooit hadden we zoveel contact met onze dierbaren. Maar ook lekker chillen voor de tv bleek voor een aantal van ons een geliefde bezigheid. Lekker netflixen en eindelijk eens die serie kijken waar je nooit aan toekwam. Dankzij de vrijgekomen uurtjes kwam het er nu wel van. En wat is de nummer 7 op de lijst? 6% van de Belgen pakte zijn hobby weer op, wat ons weer relaxter maakt. Even funshoppen tijdens de online sale en een nieuwe outfit scoren.

De uren die we normaal gesproken aan woonwerkverkeer kwijt waren, zijn dus goed besteed. En wat blijkt? Al deze bezigheden werken positief door op onze mentale gezondheid en het mooie daarvan is dat je daardoor weer beter presteert. Een win-win dus!

Wil je, ook na corona, nog een goede work-life balance? Dan is kiezen voor een job binnen JobFIXers de enige goede keuze. Wij waken mee over een goede balans.

Wil je ook minder tijd verliezen?
JobFIXers zet al sinds jaar en dag in op dichtbij huis werken. Een betere work-life balance. En daar kan je ook van genieten!
Onze interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b