Tien jobs met werkzekerheid

10jobsdiewerkzekerheidgaranderen_de616ac3bc3949f07c7fde922c1451db%20%283%29
Voor wie beter slaapt als hij/zij zeker is van zijn/haar werk: dit zijn de tien jobs die momenteel de meeste werkzekerheid (en dus ook centjes) hebben.

Zin in een nieuwe uitdaging, maar je twijfelt nog welke richting je uit wil? Deze jobs hebben de grootste garantie op werkzekerheid, en dat is vandaag de dag geen overbodige luxe.

Sommige jobs zijn bijzonder boeiend, maar vinden toch moeilijk personeel. Dat is vaak nog een gevolg van de coronapandemie of dat komt bijvoorbeeld door de toenemende vergrijzing. Ook de vraag naar competenties, zoals talenkennis of klantvriendelijkheid, maakt het soms moeilijk om de geknipte persoon te vinden voor de job.

Heb jij talent voor een van onderstaande jobs, zie je het zitten om de nodige opleiding(en) te volgen of ben je niet vies van weekendwerk of zwaardere fysieke inspanningen, dan zijn dit tien jobs waar je gegarandeerd snel werk vindt. Go for it!

ICT-(helpdesk)medewerker

Iedereen digitaal, maar dat zorgt er ook voor dat er een pak medewerkers nodig zijn om alle technische vragen en problemen van personeelsleden of klanten op te lossen. In een steeds digitaler wordende wereld is dit een job met toekomst, dat is zeker.

Online security specialist

Na de coronavirussen zijn ook de computervirussen een schrik van veel bedrijfsleiders. Geen enkele werkgever wil het risico lopen dat het bedrijfsnetwerk besmet raakt of hackers aan de haal gaan met gevoelige informatie. Een opleiding tot security specialist is een heel slimme investering.

Elke job in de zorg

De zorg kreunt! Sinds de coronacrisis zijn er handen tekort in de zorg- en welzijnssector. Van verpleegkundige tot opvoeder of paramedicus, in de zorg zijn heel wat vacatures die moeilijk ingevuld raken.

Leerkracht

Gezocht: leerkracht! Het nijpend lerarentekort baart veel scholen grote zorgen. Ook aan ondersteunend personeel, zoals opvanghulp of buschauffeurs, is er een gebrek. Heb je een hart voor kinderen of jongeren? Een stap naar het onderwijs is sowieso eentje met toekomst.

Schoonmaak

Poetsen bij mensen thuis is al jaren een knelpuntberoep. De vraag naar goed poetspersoneel is dan ook heel groot. Ben je niet vies om de handen uit de mouwen te steken, en wil je een schoonmaak-krak worden, weet dan dat ze overal personeel zoeken, ook bij jou in de buurt.

Chef-kok

Het is nog een nawee van de coronacrisis, maar overal in de horeca wordt personeel gezocht. Goede chef-koks, maar ook bijvoorbeeldervaren slagers zijn moeilijk te vinden. Altijd al stiekem gedroomd om elke dag met mensen én voedsel aan de slag te gaan? Het is meer dan ooit het moment om de stap te wagen.

Fietshersteller

Door de hoge prijzen aan de pomp en de opmars van de elektrische fietsen, laten steeds meer mensen de auto staan. Maar al die fietsen hebben uiteraard ook mankementjes die (snel) hersteld moeten worden. Ben je handig? Als fietshersteller vind je gegarandeerd snel een job.

Werfleider bouw

De vele bouwprojecten in ons land zorgen ervoor dat er in de bouw voortdurend geschikt personeel wordt gezocht. Om alle projecten in goede banen te leiden zijn heel wat geschoolde werfleiders nodig.

Technicus

Of het nu over koeltechnieken gaat, elektronische installaties of liften, er is een grote vraag naar technisch gekwalificeerd personeel. Schoolverlaters met dit profiel zijn een jaar na hun afstuderen bijna allemaal aan de slag.

Recruiter

Meer dan ooit zoeken bedrijven naar goede medewerkers. Als recruiter ben je een belangrijke filter tussen bedrijf en toekomstige werknemer. Een onontbeerlijke schakel van een cruciaal bedrijfsproces. Je kan behoorlijk zeker zijn van je job als recruiter. Als je die natuurlijk naar behoren invult. Wist je trouwens dat wij nog recruiters zoeken? ;-)

Zin gekregen in een carrièreswitch? Of solliciteren voor een job waar je écht zeker bent van werk? Check onze vacatures!

Benieuwd of jij een geboren uitzendconsulent bent?
Doe de test en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwste aanwinst!
Doe de test
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b