Op zoek naar een eerste job? Dit herken je zeker!

Opzoeknaareeneerstejob_0275a25a43695016acf13d281401c702%20%283%29

Afgestudeerd? Hoera! Tijd om een nieuw hoofdstuk te beginnen in je leven en een baan te vinden – ‘volwassen leven, ik kom eraan!’ Het vinden van je eerste job is echter niet zo eenvoudig. Je herkent deze zeven dingen ongetwijfeld:

1. Waar ben ik aan begonnen? Geen idee!

Afgestudeerd.... en nu? Hoe ga je die dream job vinden?

2. Iedereen weet dat je op banenjacht bent

De hele wereld weet het. Je bent afgestudeerd, maar het vinden van een baan is geen eitje. Gelukkig knikken je vrienden meelevend met je mee wanneer je je zorgen voor de zoveelste keer uit.

3. Je computer is overvol met cv’s en motivatiebrieven

Je harde schijf staat in het rood. Hoeveel cv’s en motivatiebrieven heb je wel niet opgeslagen op je PC? Elke keer wanneer je denkt dat je klaar bent, schort er nog iets aan. Gelukkig is het in het digitale tijdperk niet nodig je cv als een propje weg te gooien. Je zou een heel bos aan propjes in je prullenbak hebben.

4. Je komt erachter dat je professionele foto’s nodig hebt

Deze? Nee. Deze dan? Nee, ook niet. Je hebt honderden foto’s, maar geen een is goed genoeg. Een selfie kan niet. Kies voor een foto waarin je recht in de lens kijkt en professioneel voor de dag komt.

5. Je komt erachter hoeveel dronken foto’s je op social media hebt staan

Je gluurt door je vingers naar je computerscherm. Is dat echt jij op die foto? Tijd om al die foto’s te verwijderen of om je privacyinstellingen aan te passen.

6. Je hebt niets om aan te trekken naar een sollicitatiegesprek

Je hele kast hangt vol met kleding, maar echt: er is niets geschikt voor je sollicitatiegesprek. Tijd om te shoppen! Kies een outfit die past bij de kledingstijl die het bedrijf hanteert.

7. Je bent slechts één stap verwijderd van een identiteitscrisis

Al je persoonlijke plus- en minpunten opsommen, dat doet iets met je. ‘ Wie ben ik eigenlijk?’ vraag je je nu telkens af. Geen zorgen. We’ve all been there! Het komt zeker goed en je gaat die baan vinden, dus geef de moed niet op en geloof in jezelf!

Wij zoeken altijd nieuwe collega’s voor onze nieuwe kantoren. Dus ben je op zoek naar een eerste job. Wil je de eerste klappen van de zweep krijgen (op een lieve en constructieve manier), dan ben je bij JobFIXers aan het juiste adres. Solliciteer nu op één van onze vacatures. Staat daar niks tussen in jouw regio of volgens jouw profiel: solliciteer dan spontaan!

Op zoek naar een eerste werkervaring?
We houden wel van enthousiaste jonge gasten met pit. Bekijk onze interne vacatures of solliciteer gewoon spontaan. Wat heb je te verliezen?
Onze interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b