Afgestudeerd en op zoek naar een eerste job?

Afgestudeerdenopzoeknaareeneerstejob_adc49c333b95303614427cb030c9989c%20%282%29

Net afgestudeerd? Van harte gefeliciteerd! Dat betekent dat je op zoek kunt gaan naar je allereerste baan. En dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Werkgevers krijgen vaak tientallen reacties op een vacature. Als je wilt opvallen, is creatief solliciteren een goede oplossing. En ook de werkgever wordt steeds creatiever bij de werving en selectie van kandidaten.

1. Videosollicitatie

Steeds meer werkgevers waarderen een nieuwe vorm van solliciteren die beter past bij de tijd waarin we nu leven. Het solliciteren via een video wordt daarom steeds populairder. Door een video in te sturen, laat je zien dat je de baan écht heel graag wilt hebben. Bovendien heeft het bedrijf gelijk een goed beeld van jou. Geef bijvoorbeeld een pitch van een minuut waarin je vertelt waarom je graag als account manager voor een bepaald bedrijf wilt werken. Vervolgens stuur je de video samen met jouw cv op en duimen maar!

2. Wandelend solliciteren


Als de coronacrisis ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat een sollicitatiegesprek op meerdere manieren gevoerd kunnen worden. Waar we voorheen vaak het klassieke 1-op-1-sollicitatiegesprek hadden, zijn er nu veel creatievere manieren gevonden om te kletsen met een sollicitant. Een van deze manieren is wandelend solliciteren. Dat betekent dat je samen met je potentiële nieuwe leidinggevende een rondje wandelt en een goed gesprek voert. De meeste mensen vinden dit veel fijner en kunnen zich ook beter openstellen. Word je uitgenodigd voor een gesprek? Vraag dan of je het gesprek wandelend mag doen als dat beter bij je past. Op die manier laat je jezelf van je beste kant zien!

3. Bezoek één van de jobbeurzen


Een jobbeurs is een goede manier om aan je eerste baan te komen. Je gaat naar de beurs, en spreekt met toekomstige werkgevers. Ook is het mogelijk om een gratis cv-analyse te laten maken en interessante workshops te volgen. Sinds corona worden er ook veel online jobbeurzen georganiseerd, bijvoorbeeld de virtuele beurs van Jobvillage. Dat is echt ideaal want op deze manier hoef je je niet te verplaatsen!

4. Solliciteren via een quiz


Tot slot nog een hele bijzondere, nieuwe manier van solliciteren: niet via een cv, maar via een quiz. Tegenwoordig moeten werkzoekende namelijk over veel meer kennis beschikken dan de basiskennis. In een quiz kun je de sollicitant testen op wereldwijsheid, creativiteit, empathie en samenwerkingsvermogen. Sommige bedrijven gaan nog verder en maakten zelfs een heuze game. Een voorbeeld hiervan is de smartphonegame Take Control of the Tower van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Tijdens dit spel hebben de gamers (sollicitanten) de controle over het luchtruim rondom Schiphol (Nederland). De succesvolste spelers mogen zich aanmelden bij de opleiding voor luchtverkeersleider. Ook het Amerikaans leger gebruikt een schietspel om militairen te werven.

Zo ver zijn we hier nog niet. Met een kleine test kijken we wel of we matchen qua profiel. Voorts staan we altijd klaar voor alle vragen. Laat gerust weten of je interesse hebt in één van onze vacatures (of solliciteer anders gewoon spontaan). Fien staat op jou te wachten.

Laat ons jou helpen
We hebben nood aan collega's: veel collega's, leuke collega's, ervaren en onervaren collega's, Bekijk onze openstaande vacatures of waag spontaan je kans.
Naar de interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b