Vier redenen waarom je CV up-to-date houden belangrijk is

CVuptodate_45c798f99ea2c083720b353b27b11c9a%20%285%29

Ben je op zoek naar een andere baan? De kans is groot dat je je CV up-to-date houdt. Veel mensen zijn post-COVID op zoek naar een andere baan en je wilt de concurrentie voor blijven. Wat als je niet op zoek bent naar een nieuwe job? Heb je dan alsnog reden om je CV up-to-date te houden? Zeker weten! Zet er elke maand een paar minuutjes voor opzij. Er zijn namelijk vier belangrijke redenen om dit te doen.

Een nieuwe kans binnen de organisatie

Veel bedrijven maken drastische veranderingen door in de post-COVID-periode. Een reden hiervan is dat er zoveel mensen op zoek zijn naar een nieuwe baan. Dit betekent wellicht dat zich binnenkort ook kansen aandoen bij jouw bedrijf. Misschien komt eindelijk die functie vrij, waarbij jij een dagje extra vrij kunt krijgen in de week. Het zou zonde zijn als je deze kans misloopt omdat je CV niet up-to-date was.

Kans op promotie

Misschien heb jij al jaren een oogje op een zekere positie. Een nieuwe uitdaging, wat extra verantwoordelijkheid en wat extra geld in het laatje – daar zeggen maar weinigen nee tegen! Misschien is er een functie beschikbaar, omdat iemand ontslag heeft genomen of misschien is het gewoon tijd voor promotie, omdat je al een paar jaar werkzaam bent bij het bedrijf. Wat de situatie ook is, het is belangrijk dat je een CV aan je baas kan laten zien dat up-to-date is. Je wilt immers niet dat er skills op het papiertje ontbreken die je juist een uitstekende kandidaat maken voor de functie.

Die ene gouden kans komt voorbij

Je bent niet op zoek naar een nieuwe baan, maar opeens gebeurt het: jouw droombaan komt binnen handbereik. Wat doe je? Als je een CV hebt dat up-to-date is, kun je het direct overhandigen of opsturen. Je wilt haantje de voorste zijn om je kansen te vergroten. Gouden kansen komen namelijk niet iedere dag voorbij!

Je maakt minder snel fouten

Je wilt plots toch voor die ene functie solliciteren. Nu moet je snel je CV updaten voor je het toestuurt. De kans is groot dat je in alle haast fouten maakt. Zonde! Als je iedere maand een paar minuutjes opzij zet om je CV te updaten, voorkom je fouten en stuur je het document in alle vertrouwen op.

Stuur die CV ook eens naar ons
Nu je toch een up-to-date CV hebt, wil je die eens bezorgen? We zijn altijd benieuwd wie dit leest. En wie weet pas je wel bij één van onze interne vacatures.
Naar de interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b