Op weg naar een carriereswitch?

Carriereswitch_45c798f99ea2c083720b353b27b11c9a%20%285%29

Als je je carrière met één emoji zou moeten beschrijven, welke zou dat dan zijn? Dit is misschien een zeer simplistische manier om je carrière te beschrijven, maar het kan je wel inzicht verschaffen. Alle professionals zouden regelmatig hun huidige carrièrepad moeten evalueren om er zeker van te zijn dat je werk nog altijd bij je past. Het leven is te kort om in een baan te blijven hangen die je niet echt leuk vindt. Maar hoe weet je of je een carrièreswitch moet maken?

De impact van de coronapandemie op jouw carrière

De coronapandemie heeft veel bedrijfstakken getroffen. Het had gevolgen voor processen en de manier waarop we met klanten en collega's werkten. Voelde jij je wel vervuld in je carrière voordat deze veranderingen plaatsvonden? Zal je je weer meer op je plek voelen als dingen in jouw branche weer terug naar de oude situatie gaan? Is je carrièrepad permanent beïnvloed door de pandemie? Als waar je over 10 jaar wilt staan in je huidige carrièrepad niet meer mogelijk is, zou je dan blij zijn met het alternatief?

Waarom heb je voor je huidige carrièrepad gekozen?

Soms kies je een bepaalde loopbaan vanwege verwachtingen vanuit je ouders, een hoog salaris of een gevoel van verplichting. Hoewel deze factoren allemaal enige waarde hebben, zal het je op de lange termijn geen goed doen als je een carrière kiest die uitsluitend is gebaseerd op het gevoel van voldoening van iemand anders. Vraag jezelf dus af of je in jouw carrière zit om de goede reden of de verkeerde reden. De beste reden om voor een carrière te kiezen, is omdat deze aansluit bij jouw waarden. En deze waarden kunnen in de loop van de tijd veranderen, waardoor het belangrijk is om je loopbaanpad regelmatig te evalueren. Als je carrière niet in lijn is met je waarden, moet je misschien een carrièreswitch maken.

Sluit je carrière aan bij je sterke punten?

Hoe vaak gebruikt je jouw sterke punten in je huidige carrière? Je sterke punten zijn die dingen die van nature gemakkelijk voor je zijn. Hier moet je gebruik van maken, omdat je zo meer voldoening en geluk kunt vinden in de dingen die je doet. Vind jij het erg leuk om te plannen, ben je analytisch of juist echt goed met mensen? Kan jij deze gave benutten in je huidige werk? En zo niet, wat kan je veranderen zodat je meer uit je eigen sterke punten haalt?

Klaar voor een carriereswitch? Dan is een eerste stap misschien wel een carriere bij JobFIXers... Bekijk onze interne vacatures of solliciteer spontaan. Join the team!

Klaar om te veranderen?
We ontvangen je met open armen. We houden van durvers, doeners en springers. Ons team vangt je graag op. Solliciteer vandaag nog en ga aan de slag in jouw eigen regio.
Naar onze interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b