Is september de productiefste maand voor jobhunters?

IsseptemberdeproductiefstemaandvoorjobhuntersV2-05_de616ac3bc3949f07c7fde922c1451db%20%283%29
September heeft een speciale kracht voor zij die van werk willen veranderen. Heeft het te maken met de herfst of met de start van een schooljaar? Wie weet.

In september is de vakantieperiode voorbij en is het weer volle gas voor veel bedrijven. Je zou dus verwachten dat dit ook het geknipte moment is om te solliciteren. Maar is dat ook zo?

Tijdens de zomermaanden valt alles stil. In juli en augustus is de kans groot dat de mensen in bedrijven die bij de sollicitatieprocedure betrokken zijn, vakantie nemen. Ook de bouwsector neemt verlof. Solliciteer je in de zomer, dan blijft je sollicitatie misschien even liggen en krijg je niet meteen antwoord. Zelf even de batterijen opladen om daarna volle bak aan de slag te gaan, is dus geen slecht idee.

Nieuwe start

In de maand september start alles weer op. Bedrijven komen uit congé, en ook starters hebben hun herexamens of vakantie(job) achter de rug en zijn helemaal klaar om zich op de arbeidsmarkt te gooien. Vakantie is voor veel mensen een rustpunt, waar ruimte is om na te denken over een nieuwe job. Mensen die in de zomer beslist hebben om hun carrière een nieuwe wending te geven, begeven zich in september vaak op de jobmarkt.

Actieve arbeidsmarkt

September is dus zeker een drukke periode voor jobhunters, al moet dit ook genuanceerd worden. Meer dan ooit draait de jobmarkt op volle toeren, en er zijn steeds minder pieken en dalen in het aanbod vacatures. In verschillende sectoren gaan veel mensen met pensioen, en de war for talent blijft opspelen. Zo stond het aantrekken van nieuw talent op één bij de grootste hr-uitdagingen voor 2022. Zeker de typische knelpunten als zorg- en technische jobs schreeuwen om werkkrachten.

Elk talent is dus welkom, op elk moment van het jaar. Er staan veel vacatures open, en bedrijven zijn het hele jaar door op zoek naar goede krachten. Toch nog een paar concrete sollicitatietips nodig? Verschijnt een vacature, wacht dan niet te lang om te solliciteren. Trek je niet te veel aan van de concurrentie, maar zorg voor een goede brief of overtuigende motivatie waarin je duidelijk maakt waarom jij geknipt bent voor de job. Zorg ook dat je cv up-to-date is en opvalt. En straal uit dat je goesting hebt in de job, dan heb je al een serieuze streep voor.

Op zoek naar een uitdaging die bij jou past? Bekijk onze vacatures op de website, of kom even langs. Wij luisteren naar jou.

Klaar om de stap te zetten?
We helpen je graag verder. Dat kan intern of we matchen je met een van onze klanten. Ontdek het zelf!
Naar onze vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b