Voorbeelden van goede sollicitatiebrieven

Voorbeeldenvangoedesollicitatiebrieven_16bf14a1a652aa084054eb02c624402c%20%282%29

Ga jij solliciteren? Dan zijn er drie dingen die je nodig hebt: een intrigerende sollicitatiebrief, een ijzersterk CV en goede moed! In dit artikel focussen we ons op het eerste punt – de intrigerende sollicitatiebrief. Aan de hand van tips en voorbeelden helpen wij je een brief op te stellen waar je ‘u’ tegen zegt!

De gouden tips voor de perfecte sollicitatiebrief

Allereerst delen we gouden tips met je die je gaan helpen een brief op te stellen waar gewoon niemand omheen kan.

Opmaak

Maak gebruik van een zakelijk lettertype, zoals Arial. Zorg ervoor dat je brief niet te lang wordt. Anders verliest de lezer al interesse voor hij aan het lezen begint. Een A4’tje is echt het maximum. Let erop dat je in je schrijven niet te stijf bent, maar ook zeker niet te informeel! Het moet wel zakelijk blijven. Zorg er vooral voor dat er geen grammatica- of spellingsfoutjes in de brief zitten. Lees het minstens twee keer na en leg de brief tussendoor ook even weg om er vervolgens met een vers paar ogen naar te kijken. Je kunt de brief tevens laten checken door een vriend of familielid die een pro is in Nederlandse spelling.

Inhoud

Begin de sollicitatiebrief met een killer intro, zodat je meteen de aandacht van de lezer te pakken hebt. Net zo belangrijk als de eerste zin is de laatste zin. Deze laat namelijk een blijvende indruk achter als je het goed aanpakt. Het moet de lezer tot actie aansporen jou te contacteren. In de brief moet je duidelijk laten zien wat je motivatie is en waarom jij geschikt bent voor de baan. Wees zelfverzekerd, maar niet overmoedig of trots. Het is verstandig om je eerst in het bedrijf in te lezen, zodat je erachter komt welke waarden belangrijk zijn in het bedrijf en welke kwaliteiten en waarden ze dus waarschijnlijk waarderen in een nieuwe werknemer.

Voorbeelden

Deze voorbeeldbrieven helpen je op weg bij het schrijven van je brief. Let onder andere op de formulering, de bondigheid en de motivatie van de schrijvers.

Vergeet dit niet

Hoewel een sollicitatiebrief het beste kort en bondig is, is het tegelijkertijd belangrijk dat je geen cruciale elementen achterwege laat. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat je dieper ingaat op de eigenschappen waar het bedrijf naar op zoek is in een nieuwe werknemer.

Klaar om te solliciteren?
Denk dan ook eens aan ons. Wij hebben tal van boeiende vacatures openstaan.
Naar onze vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b