De vijf slechtste excuses om niet van job te veranderen.

De5slechtsteexcusesomnietvanjobtewillenveranderen_de616ac3bc3949f07c7fde922c1451db%20%284%29
Draai jezelf geen rad voor de ogen. Haal die kop uit het zand en neem actie. Herken je je in één van deze excuses? Tijd om een plan te maken.

Er zijn altijd meer redenen om iets niet te doen dan om het wel te doen. Veranderen is lastig, en daarom bedenken we graag excuses om toch maar te blijven. Maar wil dat dan zeggen dat je moet blijven zitten in een job waar je geen voldoening uithaalt of die je ongelukkig maakt?

Ja, maar We zijn een krak in het verzinnen van excuses om toch maar binnen onze comfort zone te blijven. Daar is het veilig en hoeven we geen extra moeite te doen. Maar wat als je elke dag van de week aftelt naar het weekend? Als de werkstress je tien knopen in je maag bezorgt? Of als je baas alleen maar vervelend doet? Dan is het tijd voor actie. En neen, deze excuses zijn geen geldige reden om de stap toch weer niet te moeten zetten.

1. Het wordt wel beter

Ja, ooit misschien wel. Wanneer die veeleisende baas ontslagen wordt of wanneer het werk verhuist naar een locatie op vijf kilometer van je voordeur. Maar geef toe, de kans is klein dat er iets op korte termijn verandert. Toch niet wanneer je zelf niets onderneemt. Tijd voor actie dus.

2. Ik vind toch nooit iets anders

Met een goed plan vind je wél iets anders. Er zijn zoveel vacatures die kunnen werken voor jou. Of misschien is het wel eens tijd voor die stap in je carrière waar je stiekem altijd al van hebt gedroomd? Een plan maken en stappen zetten geeft energie, zelfvertrouwen, goesting en motivatie. En laat het net dat zijn waar heel veel werkgevers naar op zoek zijn.

3. Mijn loon opgeven is het domste wat ik kan doen

De facturen lopen op en de grootste angst bij baanverlies is loonverlies. Ontslag nemen betekent ook afstand doen van een aantal zekerheden, zoals loon of een bedrijfswagen. Maar dat is tijdelijk. Een nieuwe job brengt altijd nieuwe mogelijkheden met zich mee. Een job die je ongelukkig maakt en je gezinsleven of gezondheid belast, kost je op termijn trouwens veel meer.

4. Ontslag nemen staat niet goed op mijn cv

Maar dat doet vastzitten in een job waar je niet groeit of niet gelukkig van wordt, ook niet. Dat je het heft in eigen handen neemt en stappen zet waar je alleen maar beter van wordt, wekt trouwens interesse. Het geeft je zelfvertrouwen een boost en dat straal je uit.

5. Het is toch overal even erg

Misschien. Maar toch is er ergens in die uitgestrekte vacaturewereld een perfecte match met jouw skills, talenten, interesses en ambitie. De job vinden die voor jou werkt, vraagt soms wat tijd en stappen. En laat ons jou daarbij helpen! Bekijk onze vacatures en waag de sprong!

Is het hoog tijd om van job te veranderen?
Kom het te weten aan de hand van onze test!
Doe de test
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b