Je bent je job beu: Zo merken we dat

10signalen_a7b7ec9bad6db6f2ac92b54d7223b7cf%20%288%29
Je kan je job beu zijn, voor een dag. Misschien voor een week, maar als het blijft duren: dan scheelt er écht iets. Doe er wat aan! Lees deze tips!

Minstens 38 uur per week is veel als je je job beu bent. Op zondagavond pieker je al over de maandagochtend. Absoluut geen fijn gevoel. Maar er is goed nieuws: je kan er ook wat aan doen. Maar eerst dit: dit zijn de signalen dat jij je job beu bent.

Tijd voor verandering? Dat zou wel eens de beste oplossing kunnen zijn als je teveel van de volgende signalen herkent.

1. Je job kost energie

Het is dus niet omdat je na een dag moe bent, dat je je job beu bent. Nee zo werkt het niet. Maar als je job energie zuigt, dan is er wel wat aan de hand. Op momenten zou je gewaar moeten worden, dat je job jou energie geeft. Een boost, een flow, een “yeah, let’s kick it”- momentje. Heb je dat nooit? Maak je dan toch een klein beetje zorgen.

2. Je kan jezelf niet zijn

Bij de start van je job, voel je je altijd wat ontwenning. Nieuwe mensen, nieuwe taken, nieuwe bedrijfscultuur. Als het echter niet went, dan heb je wat om bezorgd over te zijn. Na verloop van tijd zou je je eigen zelf moeten kunnen worden. De ‘jij’ die je moeder herkent. De ‘jij’ met de flauwe moppen. Gewoon jezelf kunnen zijn.

3. Je niet trots bent

“En waar ben jij nu mee bezig?”, iedereen krijgt de vraag wel eens. Probeer je stelselmatig je job groter voor te stellen dan ie is? Probeer je rond de vraag heen te dansen? Geef je liefst geen antwoord op die vraag? Dan is er wat aan de hand. Als je dit niet over je lippen krijgt, is het misschien tijd voor wat anders.

4. Geld staat op de 1ste plaats

We werken allemaal voor ons geld. Maar als het loon primeert en je gedachten domineert, dan is er wat aan de hand. Als je je lonen per dag begint uit te rekenen, is dat een alarmerend signaal. Dus jezelf te confronteren: als mijn baas voorstelt om 10% minder te verdienen: doe ik het of niet?

5. Groei je nog?

Hoe lang is het geleden dat je in je job nog wat nieuws leerde? Een nieuw inzicht, groot of klein. Nooit of te lang? Dan is dit ook een indicator, dat je op zoek moet naar wat nieuws. Stilstaan is achteruitgaan en dat geldt zeker voor zelfontplooiing. Je bloedt langzaam leeg van binnen maar je beseft het nog niet.

6. De tikkende klok

Waar kijk jij telkens naar uit bij het begin van een nieuwe werkdag? Als het antwoord ‘het einde’ is, dan hebben we weer een signaal. Wie start aan zijn dag, moet uitdagingen zien. Je wil doelen behalen, voldoening putten uit de werkdag. Weer maar eens het verschil maken. Wie om 9 uur een sterk verlangen voelt naar 17 uur, denkt best maar eens goed na.

7. Alles loopt in de soep

Zowel thuis als op het werk loopt alles in het honderd. De balans tussen je werk en je privé zit helemaal scheef. Dan is dit eerder een gevolg van het beu zijn van je job. Alles is troebel en niks is nog op orde. Een nieuwe job kan helpen om die grens weer duidelijk te zetten.

8. Elders met je gedachten

En moest ik daar werken, het zou helemaal anders zijn. Of: moest ik haar job hebben, dan zou ik me wel amuseren. Wanneer je zit te dagdromen of andere jobs, neem je het signaal maar beter ter harte. Dit komt niet meer goed. De liefde voor je huidige job is duidelijk over. Nu zit je in een andere fase: de voorbereiding van een nieuwe job.

Job beu? Dit moet je doen!

Uitdagingen, daar zijn we goed in. Vraag maar aan de collega’s bij JobFIXers. We maken het spannend en speels. We werken met targets. Niet keihard maar aangenaam en aantrekkelijk. Zo houden we het exciting.

Ben je je huidige job beu? Solliciteer bij JobFIXers, wedden dat je nog nooit zo’n bedrijfscultuur meemaakte?

Vind je amusement terug
Herpak je en ga voor een job waarin je je opnieuw amuseert. Bekijk onze vacatures
Naar onze vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b