Bang om je baan te verliezen? Drie tips om met stress om te gaan.

Bangomjebaanteverliezen_Drietipsommetstressomtegaan__5273589fe69f41d118dbe6a95fd43dd3%20%285%29

Misschien lig je ’s nachts wakker van alle facturen die nog betaald moeten worden. Of vrees je dat je die verbouwing weer een jaar zal moeten uitstellen. De crisis in de wereld bezorgt ons stress, en onze job verliezen is een scenario waar we liever niet aan denken. Neemt de angst de bovenhand? Dit zijn onze tips voor meer rust in je hoofd.

De crisis maak het heel wat bedrijven lastig. Misschien ben je zelfs bang om je job te verliezen? Angst bezorgt ons stress. En die angst hoeft geen terrorisme, horror in de bioscoop of een onveilig gevoel op straat te zijn. Ook onzekerheid, over een job bijvoorbeeld, maakt ons bang en geeft stress. Het sluipt vaak ongemerkt binnen en voor je het weet gaat het verlammend werken.

Werk je angst niet tegen

Een beetje angst kan geen kwaad. Het zorgt ervoor dat je je de avond voor een spannende sollicitatie beter voorbereidt bijvoorbeeld. Gezonde angst helpt om in je voorbereiding zo adequaat mogelijk te reageren. Ongezonde angst belemmert. Het zorgt ervoor dat je begint te twijfelen aan jezelf.

Sta dus even stil bij je angst. Een beetje angst is normaal. Schrijf neer waarvoor je precies bang bent. Of praat erover met vrienden of collega’s. Je angstgevoelens wegstoppen, zorgt alleen maar voor meer stress.

Lees meer over onzekerheid in je job

Maak een stappenplan

Je kent misschien iemand die zijn job is verloren door de crisis en nu ben je bang. Maak de denkoefening wat kan gebeuren wanneer jij je job verliest. Neem pen en papier en maak een stappenplan.

Wat kan je nu doen zodat je dan het hoofd boven water kan houden? Wat geld opzij zetten voor een financiële buffer bijvoorbeeld. Je cv updaten en LinkedIn afstoffen. Toch maar eens naar dat netwerkevent gaan waar je eigenlijk geen zin in hebt… Onderneem nu actie voor de toekomst en je zal zien dat dit heel veel rust met zich meebrengt.

Las waardevolle pauzes in

En zorg zo beter voor jezelf. Eet je meestal snel een broodje terwijl je door je Facebook scrolt? Lees voortaan elke lunchpauze een paar bladzijden in een boek. Of ga wandelen. Drink een koffie in de zon. Ga vooral niet harder werken en voel je niet schuldig wanneer je je laptop even dichtklapt. Die pauzes zullen je goed doen en geven meer energie.

En hoe kunnen wij jou helpen? Of er nu een ontslag boven het hoofd hangt of niet, wij hebben sowieso boeiende vacatures online staan met doorgroeimogelijkheden en unieke kansen. We ontvangen je met open armen!

Op zoek naar meer werkzekerheid?
Kijk even naar onze eigen vacatures. We hebben een pak interessante aanbiedingen in een groeiend familiebedrijf.
Naar onze vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b