Van job veranderen? 4 Redenen om dat NU te doen

4redenomvanjobteveranderen_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%284%29

Als de coronapandemie ons iets heeft duidelijk gemaakt, dan is het wel dat niets zeker is in het leven. In een paar weken tijd stond ons hele bestaan op zijn kop. Toch zou deze pandemie ondanks alle ellende ons ook iets positiefs kunnen brengen. Nu je hebt ervaren dat alles zomaar kan veranderen, biedt dat ook een heel nieuw perspectief op jouw loopbaan. Misschien is dit wel het moment om ook van job te veranderen.

Werk maken van nieuwe inzichten

Tijdens de pandemie kreeg je alle tijd om na te denken over je carrière. Miste je tijdens de lockdown het contact met je collega's of was je nu juist blij dat je niet al die slappe praatjes en dito grappen hoefde aan te horen? Misschien realiseerde je je tijdens al die online vergaderingen dat je hier eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Dat je liever concrete zaken aanpakt. Tot welke nieuwe inzichten je ook bent gekomen, wacht niet om er iets mee te doen. Het is de hoogste tijd om werk te maken van die inzichten en op zoek te gaan naar de job die daarbij past.

Kiezen voor persoonlijke ontwikkeling

Werken doe je in eerste instantie voor de broodnodige inkomsten, maar is er niet meer dan dat alleen? Wanneer jij je door middel van je werk persoonlijk kunt ontwikkelen, geeft dat je heel veel energie en voldoening. Dankzij je werk ontdek je je werkelijke talenten en die wil je graag verder ontwikkelen. Kan dat niet bij je huidige werkgever? Dan is dit het moment om van job te veranderen.

Meer salaris en betere arbeidsvoorwaarden

In verschillende sectoren is er sprake van een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken zich een ongeluk naar nieuw personeel. Daar kan jij van profiteren. Wil je me inhuren? Dan moet daar wel wat tegenover staan zoals een hoger salaris, bonussen of uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Van job veranderen kan ook betekenen: minder reistijd naar je werk

Was thuiswerken voor veel werkgevers lange tijd een stap te ver, de pandemie liet zien dat dit heel goed mogelijk is. Dat biedt ook in het post-corona tijdperk nieuwe kansen voor zowel werkgevers als werknemers. Voor jou dan ook het moment om naar een thuiswerk job uit te kijken. Voortaan ga je lekker pendelen van de slaapkamer via de ontbijttafel naar je werkplek in huis. Dat scheelt je een hoop reistijd.

Klaar om te veranderen?
Bij JobFIXers moedigen we verandering aan? We houden van de durvers en de doeners. Bekijk hier welke uitdagingen we allemaal hebben...
Onze eigen vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b