Maandloon afstaan om dichter bij huis te werken?

Maandloon-Dichterbijhuis_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%284%29

Wie kent het niet: elke dag in een slakkengangetje naar je werk en kostbare tijd verliezen in files die eindeloos lijken. Dit heeft best wel wat impact op onze pendelaars en de vraag is dan ook of het niet fijn zou zijn om minder tijd kwijt te zijn aan woon-werkverkeer. “Ja”, zegt een groot deel van onze landgenoten. Maar zou je ook een gedeelte van je salaris willen opofferen om dichter bij huis te werken? We gingen op onderzoek uit en geven je graag een snelle update!

Zijn we te lang onderweg naar ons werk?

Gemiddeld rijden we elke dag zo'n twintig kilometer naar ons werk. Niet zo heel spannend zou je zeggen. Maar als blijkt dat 10% van de Belgen langer dan een uur onderweg is en zo’n 40% van ons meer dan een halfuur moet rijden om op zijn werk te komen, kunnen we toch wel concluderen dat schijn bedriegt. Een kwart van de Belgen vindt een te lange autorit naar het werk dan ook een echte no-go. En van de werknemers die langer dan een uur onderweg zijn, is dit maar liefst 84,3%. Een ware eyeopener dus en de hoogste tijd voor verandering! Maar hoeveel hebben we hiervoor over? We vertellen het je hieronder!

Geld inleveren om dichter bij huis te werken: masterplan of niet?

Wil je dichter bij huis werken? Deze vraag werd voorgelegd aan een aantal van onze medefilerijders en een kwart van ons Belgen kan zich hier zeker in vinden. Vooral onze jongeren hoeven hier niet al te lang over na te denken en maar liefst 32% zegt dan ook meteen ja. Maar laten we de vraag nu even anders stellen: hoeveel maandloon zou je willen opgeven voor een job korter bij je woonplek? Een op zes Belgen heeft hier graag 129 euro per maand voor over. En voor degenen die langer dan een uur in de auto nodig hebben om fris en fruitig op het werk te verschijnen, loopt dit bedrag op tot maar liefst 177 euro. Zo erg vinden we een lange rit naar onze job en dan nog maar te zwijgen over de ellenlange files. Werk aan de winkel dus, aangezien een behoorlijk groot deel van ons overweegt van baan te switchen om het aantal kilometers te drukken en met name tijd te besparen.

Wil je dus jong talent aantrekken als werkgever zijnde? Dan doe je er goed aan om voor aantrekkelijke voorwaarden te zorgen waar flexdesks of thuiswerken zeker in thuishoren. Zo hengel je toptalenten gemakkelijker binnen, want in all honesty; time is money, of niet?

Wil jij aan de slag én heb je een hekel aan time consuming woonwerkverkeer? Wil je een betere balans tussen privé en werk? Dan kan je wel eens je droomjob vinden bij JobFIXers.

Benieuwd hoe dat kan?
Solliciteer voor één van de vacatures van JobFIXers en ondervind zelf hoe leuk de combinatie werk en privé kan zijn.
Naar de vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b