Hoe groot is de kans op promotie?

Hoegrootisdekansoppromotie_ca23968ae416984c7862219e16d49814%20%284%29

Promotie? Yes please! Er zullen maar weinigen zijn die hier nee tegen zeggen. Promotie is de manier om een uitdagendere functie te bemachtigen, meer verantwoordelijkheden te krijgen en meer geld te verdienen.

Misschien vraag je je af: ‘hoe groot is mijn kans op promotie?’ Een gespecialiseerd bureau onderzocht het. Er deden 12.000 respondenten mee aan het onderzoek en de resultaten zijn zeer interessant. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

1. Mannen krijgen vaker promotie

De strijd tussen de sekses op de werkvloer gaat door. Uit het onderzoek bleek dat mannen vaker promotie krijgen dan vrouwen. Het gaat hier om 33% tegenover 21%. Deze vaststelling geldt voor zowel kort- als hooggeschoolden. Waarom krijgen mannen vaker promotie? Dit is niet helemaal duidelijk. Het is eenvoudig om maar aan te nemen dat het om genderdiscriminatie gaat, maar dit is waarschijnlijk niet de reden. Aannemelijker is dat vrouwelijke medewerkers anticiperen op hun (toekomstige) gezinssituatie. Zo kan het zijn dat ze een aantal jaren stoppen met werken of geen nieuwe carrièredoelen nastreven voor een bepaalde periode, omdat ze zich op hun jonge kinderen focussen.

2. Timing matters

Wist je dat je aan het begin van je loopbaan een hogere kans hebt om een promotie te krijgen? Als je tussen de 25 en 34 jaar oud bent, heb je maar liefst 38% kans op een promotie, terwijl 35-plussers 17% kans hebben op promotie. Ben je ouder dan 35? Laat je hoofd dan niet hangen! Gedurende je hele loopbaan zullen er promotiekansen zijn. Blijf dus je doelen nastreven.

3. Promotiekansen zijn hoger binnen het bedrijf

Interne promotie komt veel vaker voor dan externe promotie (maar liefst 83%). Als je dus hoger op de carrièreladder terecht wilt komen, kun je dit het beste binnen het bedrijf proberen waar je nu werkzaam bent. Een hogere functie bemachtigen in een ander bedrijf is wel mogelijk, maar blijkt minder vaak voor te komen.

Lees meer: al eens gehoord van horizontale promotie?

Promotie is leuk – werkgeluk is nog leuker

Lijkt de kans op het krijgen van promotie klein? Geef de moed niet op. Dit zijn immers maar cijfertjes en die weerspiegelen niet per se nauwkeurig jouw persoonlijke situatie. Bovendien is het niet nodig om promotie te krijgen om werkgeluk te ervaren. Laat je niet onder druk zetten, maar geniet van wat je doet!

Ben je op zoek naar doorgroeimogelijkheden? Dan ben je al aan het juiste adres! Geen enkel bedrijf in Vlaanderen biedt zo veel kansen op promotie als JobFIXers. Hou je van de work hard, play hard mentaliteit? Waag dan je kans en solliciteer nu!

Wil jij een eerlijke kans op promotie?
Bij JobFIXers komt iedereen in aanmerking voor promotie. De voorwaarden en doelen zijn duidelijk van bij de start.
Solliciteer nu
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b