Ben je dertiger en wil je een job die bij je past? Drie vragen helpen je vooruit

Zokiesjealsdertigermetkeuzestressdejobdiebijjepast_019b785796654801481b33b054310dff%20%284%29

Zoals de populaire tv-serie “Dertigers” uitvoerig toonde: als dertiger moet je veel knopen doorhakken in je leven. Een van deze knopen is of je tevreden bent met je huidige job. Wil je liefst bij dezelfde werkgever en in dezelfde functie blijven werken? Of is het tijd om het roer nog eens helemaal om te gooien en een job die echt bij je past te vinden? In dit artikel helpen we jou op weg om hier een antwoord op te vinden.

Probeer, het liefst schriftelijk, een antwoord te formuleren op volgende vragen, en je weet hoe je scoort in een job die bij je past.

Vraag 1: wat zijn je vaardigheden?

Misschien heb je wel een mooi diploma en zocht je tot nu toe steeds een job op basis van dit stukje papier. Besef dan wel dat je door deze werkwijze vaak kansen laat liggen om in een volledig nieuwe sector terecht te komen. Daarom is het soms beter om te analyseren waar je goed in bent en wat je vaardigheden zijn in plaats van enkel uit te gaan van je diploma. Zowel accountants als kantoorverantwoordelijken moeten bijvoorbeeld een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Ben je een ingenieur die ook over dit verantwoordelijkheidsgevoel beschikt, dan zie je wellicht mogelijkheden die je daarvoor niet zag, zoals bijvoorbeeld een job als vertegenwoordiger voor JobFIXers.

Vraag 2: Wat maakt je blij?

Deze vraag lijkt eenvoudig, maar een goed antwoord geven is vaak moeilijker dan je denkt. Zeker als je in een situatie van keuzestress zit, vergeet je soms gewoon de dingen die je vroeger blij maakten. Hou je ervan om kennis te delen of over te brengen? Of neem je graag en met plezier het voortouw in de plaatselijke sportclub om allerlei evenementen te organiseren? Dan kun je je passie volgen en bijvoorbeeld op zoek gaan naar een job als trainer of organisator van events.

Vraag 3: Weet je ook hoe je graag wil werken?

Werkgeluk komt meestal voort uit een job die je graag doet en waar je tegelijk goed in bent. De omstandigheden waarin je je job kunt of mag uitoefenen, zijn echter ook belangrijk. Misschien sluit je job aan bij wat je graag doet, maar is de organisatie bijvoorbeeld zo bureaucratisch dat je er geen plezier aan beleeft.

Dertigers, wanhoop niet, je vindt zeker een job die bij je past als je voor jezelf goed nadenkt over wat je wil en kan!

Klaar voor een nieuwe stap?
Wij kunnen je verder helpen in je zoektocht. Interessante start kan onze vacatures zijn!
Onze eigen vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b