Werk vinden door spontaan te solliciteren

Werkvindenspontaansolliciteren_de7c5bbab73824ea15250f6bfa2ca084%20%284%29

Droom je al jaren van een bepaalde functie of heb je je oog laten vallen op een bedrijf waar je graag wilt werken? Trek de stoute schoenen aan en solliciteer spontaan. Hoe pak je dat aan? Wij helpen je op weg.

Hoe bereid je een spontane sollicitatie voor?

Door spontaan te solliciteren bij een bedrijf laat je zien dat je niet bang bent om initiatief te nemen en dat je gemotiveerd bent. Bijna de helft van iedereen die spontaan bij een bedrijf solliciteert, mag ook op gesprek komen. Wil jij ook zo’n uitnodiging? Zorg dat je verrast!

Een creatieve sollicitatiebrief

Als je een open sollicitatiebrief schrijft, heb je geen vacature als leidraad. Je moet dus vooral creatief zijn en laten zien waar je motivatie vandaan komt om werk te vinden bij jouw favoriete bedrijf. Ga in je brief in ieder geval ook in op de volgende vragen:

  • Wie ben je en wat heb je te bieden?
  • Wat is je droomfunctie en waarom is dit jouw droomjob?
  • Wat zijn je ambities?
  • Waarom wil je voor dit bedrijf werken?
  • Waarom moet dit bedrijf jou absoluut uitnodigen voor een gesprek?

Lees ook onze andere tips over het schrijven van een sollicitatiebrief en vergeet niet je curriculum vitae bij te voegen. Ook hiervoor geldt dat je cv moet opvallen. Check onze tips voor het opstellen van een perfecte cv.

Zorg dat je spontane sollicitatie op de goede plek komt

Je hebt je best gedaan op je sollicitatiebrief en op je cv. Nu is het zaak dat je sollicitatiebrief op het juiste bureau bij de juiste persoon terechtkomt. Het is verstandig om bij het bedrijf na te gaan aan wie je je brief moet richten. Zo voorkom je dat jouw brief door de organisatie gaat zwerven. Bel het bedrijf of vraag aan de receptionist of onthaalmedewerker aan wie je je brief kan adresseren. Het is ook meteen een goed moment om nog wat extra informatie te vragen over je bedrijf. Deze informatie gebruik je als input voor je brief.

Vind je zo’n open sollicitatie spannend en wil je eerst solliciteren op openstaande vacatures? Maak een afspraak met één van onze recruiters en wij zorgen voor de perfecte match!

Ben jij een perfecte match met Jobfixers?
Doe de test en ontdek of jij een Jobfixer in hart en nieren bent. Wij wachten alvast op jouw spontane sollicitatie!
Doe de test
Detypischesollicitatievraagverteleensietsoverjezelf_70fd89a1e8acaec88b07c55d0458f632