Spontaan solliciteren: zo doe je het

Spontaansolliciteren_b219d7ad9fdff54629c9a576024385b6%20%283%29

Check jij ook regelmatig vacatures en reageer je vervolgens met een sollicitatiebrief op de vacaturetekst? In de tekst staat precies waar je aan moet voldoen, welke documenten het bedrijf wil ontvangen en wat de deadline is. Bij spontaan solliciteren weet je niet wat er van je verwacht wordt. Moet je het dan maar laten? Zeker niet! Heb jij een droomjob of een bedrijf op het oog waarvoor je graag zou willen werken? Wij helpen je bij het doen van een spontane sollicitatie.

Vind een bedrijf dat écht bij je past

Heb jij het bedrijf van jouw dromen nog niet gevonden? Ga op zoek door bijvoorbeeld te kijken naar bedrijven die zich bezighouden met jouw hobby’s of interesses. Vind jij duurzaamheid heel belangrijk, kijk dan naar bedrijven die zich hier hard voor maken. Je werkt het liefst bij een bedrijf dat ook qua sfeer bij je past. Proef de sfeer vast een beetje door de socials van de organisatie te checken.

Maak je voorstel zo concreet mogelijk

Ook al solliciteer je spontaan en zijn er geen vacatures, het is toch handig om een functie voor ogen te hebben als je een sollicitatiebrief schrijft. Gebruik LinkedIn en de websites van het bedrijf als bron om te ontdekken welke functies er binnen het bedrijf zijn. Heb je het idee dat er een functie mist? Trek de stoute schoenen aan en doe een voorstel. No guts, nog glory!

Je motivatiebrief

Je motivatiebrief moet opvallen en indruk maken. Leg uit waarom je juist dit bedrijf hebt uitgekozen om te solliciteren en besteed hierbij ook aandacht aan de bedrijfscultuur. Heb je een persoonlijke band met de producten of diensten of met het merk, licht dit dan zeker toe.

Je spontane sollicitatiebrief op de juiste plek

Ga online op speurtocht of vraag in je netwerk rond aan wie je je sollicitatiebrief kan richten. Door je brief naar een persoonlijk e-mailadres te sturen voorkom je dat jouw spontane sollicitatie op een grote stapel van cv’s terecht komt. Met al deze tips lukt spontaan solliciteren jou ook. Waag je toch liever je kansen met een openstaande vacature? Check de jobs die wij voor je in de aanbieding hebben.

Klaar om te solliciteren?
Bekijk onze interne vacatures of solliciteer meteen spontaan, aan jou de keuze!
Check de vacatures
Werkzekerheidanno2022indezesectorenmoetjezijn_de616ac3bc3949f07c7fde922c1451db