Vier tips om je eerste job te vinden

4tipsomjeeerstejobtevinden_fda2ffd1dcc0939507410a000e2a0f56%20%282%29

Afgestudeerd? Proficiat, nu begint het leven pas echt. Of toch nadat je je eerste job hebt gevonden. Goesting om erin te duiken, de job van je leven te vinden en binnenkort eindelijk geld te verdienen? Met deze tips baan je je vlot een weg op de arbeidsmarkt.

Zet stappen in de goede richting

Elke dag komen duizenden vacatures online. En eentje daartussen is jou op het lijf geschreven. Alleen, hoe filter je er die vacatures uit die best bij jou passen? Reageren op elke vacature die je voorbij ziet komen is geen goed idee. Zoek gericht. Waar ben je naar op zoek? Welke bedrijven spreken je aan? Welke sector wil je in? Wat zijn jouw sterktes? Verscherp je je focus, dan ga je niet verdwalen en zet je meteen stappen in de goede richting.

Schreeuw het van de daken

De meeste jobs vallen niet zomaar uit de lucht, toch zeker niet als je aan het begin van je carrière staat. Je moet vanaf nu dus echt actief op zoek naar werk. Spreek je netwerk aan en laat je omgeving weten dat je op zoek bent. Gebruik je sociale media en zet ook je Twitter, Facebook en zeker ook LinkedIn in om jezelf te verkopen.

Solliciteren maar!

En dan begint het echte werk. En doe dit meteen ook goed. Reageer je op vier vacatures, schrijf dan voor elke jobaanbieding een aparte motivatiebrief. Stem je motivatie af op de vacature. En is er een bedrijf waar je supergraag voor wil werken, maar is er op dat moment geen vacature? Trek je stoute schoenen aan en solliciteer spontaan.

Gooi alles in de strijd

Je dacht misschien dat je er vanaf was, maar ook solliciteren vraagt een goede voorbereiding. Zorg dat je cv altijd up-to-date is, speur het internet af naar alle info die je kan vinden over het bedrijf waar je voor wil solliciteren, ga nog eens naar de kapper en zet je helemaal schrap. Ook solliciteren is werken. En hoe professioneler je dit aanpakt, hoe sneller je harde werk zijn vruchten afwerpt.

Geen idee waar je moet beginnen? Bij Jobfixers zijn we specialist als het over bedrijven en werkzoekenden matchen gaat. En we houden van enthousiaste schoolverlaters met pit! Kom snel kennismaken!

Wil je graag weten welk type vacature met jou matcht?
Doe onze Matching Test en kom meer te weten over jouw perfect match.
Doe de Matching Test
Afgestudeerdwatnu_39b50d844e4cf41b61faff3f7c7f9a12