Tips voor pas afgestudeerden en werkzoekenden na corona

PasafgestudeerdenwerkzoekendnacoronaDitzijnonzetips_de616ac3bc3949f07c7fde922c1451db%20%282%29
Je kan het niet ontkennen. Corona heeft zijn invloed gehad op de jobmarkt. We geven een paar tips hoe je je loopbaan weer uit het slop haalt.

Behoor jij tot de coronageneratie? Beleefde je dus het einde van je studententijd in lockdown om je daarna schoorvoetend te begeven op een moeilijke arbeidsmarkt? Het coronavirus zorgde voor enorme uitdagingen. Maar wij geven graag tips om toch sterk en fris jouw loopbaan te starten!

Je studentenjaren de mooiste van je leven? Daar stak corona een serieus stokje voor. Lessen in aula’s werden gehouden in een virtuele klas, en zelfs cantussen gingen online door. En na al dat isolement, moet je je dus ook nog op de arbeidsmarkt begeven, waar er steeds harder geknokt wordt voor een plekje.

Goed nieuws. Bedrijven rechten na de pandemie steeds meer de rug en het aantal banen stijgt fors. Of het nu online of offline gebeurt, er wordt drukker dan ooit gesolliciteerd.

Tips nodig om uit te blinken op je volgende sollicitatiegesprek?

1. Kom buiten

Na al dat binnenzitten leggen we misschien moeilijker contact met anderen. En laat sociaal contact essentieel zijn om je zelfvertrouwen en eigenwaarde een boost te geven. Spreek af met vrienden en praat over je zoektocht naar werk. Vergroot je netwerk, en kom zeker eens langs bij Jobfixers. Wij luisteren naar jou en vinden vast een vacature die je op het lijf geschreven is.

2. Durf op te vallen

Na corona krijgen werkgevers heel wat sollicitaties te verwerken. Besteed voldoende aandacht aan je cv en motivatie. Geef complete en correcte informatie, maar durf ook opvallen, met lay-out bijvoorbeeld. Of stuur een link naar een video bij je sollicitatie? Dan hebben ze meteen een tof beeld van jou. Maak je sollicitatie persoonlijk. Kies er de juiste vacatures en werkgevers zorgvuldig uit en maak tijd voor je sollicitatie. Dat zal ook de werkgever opvallen.

3. En weet dat ook de vragenlijst van hr een update kreeg

Corona heeft onze manier van werken veranderd. Reken er dus maar op dat je op je post-corona sollicitatiegesprek ook vragen over thuiswerk of digitaal werken zult krijgen. Wees eerlijk in je verwachtingen en stel je open voor het nieuwe ‘flexibele’ werken.

Neus alvast eens tussen onze openstaande vacatures en waag je kans! Want wij houden van enthousiaste schoolverlaters met pit. Reageer op een van onze vacatures of solliciteer spontaan. Wat heb je te verliezen?

Let's go!
Bekeek je onze eigen vacatures al? Perfect voor wie op zoek is naar uitdaging, afwisseling. Work Hard, Play Hard!
Naar onze vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b