Zes fantastische tips om uit jouw saaie comfortzone te stappen

Uitjecomfortzone_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%283%29

Uit je comfortzone stappen is belangrijk voor je werkgeluk, je zelfwaarde en je ontwikkeling. Elke keer dat je er uitstapt, vergroot je bovendien die denkbeeldige cirkel die we de comfortzone noemen. Je moet een bepaalde drempel over. Het is soms een klein opstapje, maar je kunt er als een berg tegen opzien. Wij helpen je vrij te breken uit je comfortzone met deze zes ultieme tips.

1. Identificeer de drempel en de weg eroverheen

Voor je weet hoe je de drempel van je comfortzone over kunt, moet je het obstakel identificeren. Waarom stopt jouw comfortzone nu net daar? Heb je iets negatiefs ervaren of is er angst voor het onbekende? Nadat je het obstakel duidelijk in zicht hebt, weet je hoe je eroverheen kunt. Identificeer eigenschappen waaraan je moet werken om de eerste stap te zetten.

2. Eyes on the price

Een goede focus helpt je te slagen. Focus je je op wat er gebeurt als je faalt, hoe je je dan zou voelen, hoe anderen dan naar je zullen kijken? Dan belemmer je jezelf met negatieve gedachten. Hou je ogen gericht op waar je naartoe wilt. Wat gebeurt er als je slaagt? Hoe voel je je dan? Dit motiveert je om je comfortzone te verlaten.

3. Zet kleine stapjes

Waardeer elke kleine stap die je zet om uit je comfortzone te stappen en het daarmee feitelijk te vergroten. Zet kleine stapjes om aan de kwaliteiten te werken die je helpen om je comfortzone te vergroten.

4. Wees open en eerlijk

Iedereen heeft een comfortzone. Wees daarom open en eerlijk met mensen die je vertrouwt. Niet alleen zal het je helpen wanneer je ziet dat ook anderen angsten hebben en dat dit normaal is, maar collega’s en leidinggevenden kunnen je ook nuttige tips en nieuwe perspectieven geven.

5. Kies een rolmodel

Een goed voorbeeld doet volgen. Kies dus iemand die jouw goede voorbeeld kan zijn. Wil je meer vertrouwen krijgen om presentaties te geven? Kijk dan wie daar goed in is. Wat kan je van hem of haar leren? Wees niet bang om advies te vragen.

6. Doe eens gek, ontsnap de comfortzone

Neem jezelf niet al te serieus. Doe eens lekker gek! Onderneem iets nieuws en wees spontaan. Dit geeft je de energie om je volledig in te zetten om uit je comfortzone te stappen.

Bij JobFIXers hebben we altijd vacatures op de plank liggen, net buiten je comfortzone. Benieuwd hoe we dat aanpakken? Solliciteer dan ofwel spontaal ofwel op een vacature van jouw voorkeur.

Klaar om te durven?
JobFIXers: dat zijn durvers en doeners. Mensen die geen schrik hebben om hun comfortzone te verlaten (en daar geen spijt van krijgen). Ben jij er klaar voor?
Onze boeiende vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b