Hoe blijf je gemotiveerd voor het komende jaar?

Blijfgemotiveerd_45c798f99ea2c083720b353b27b11c9a%20%283%29

Ging jij altijd met plezier naar je werk, maar tegenwoordig niet meer? Vind je het moeilijk om na te denken over het verdere verloop van je carrière? Je bent niet de enige, veel professionals hebben in jouw schoenen gestaan. Vaak is dit gevoel te wijten aan het feit dat je je niet voldaan voelt in je carrière. Daarom een paar tips als antwoord op de vraag: hoe blijf je gemotiveerd?

Wanneer je het gevoel van voldoening in je carrière bent kwijtgeraakt, kan dit voelen alsof je vooral de dag probeert door te komen in plaats van actief te plannen en actie te ondernemen om jezelf professioneel uit te dagen. Niemand zou ongelukkig moeten zijn in zijn of haar carrière. Wij werken elke dag met klanten die voor dezelfde uitdaging staan en willen je drie tips geven om je te helpen gemotiveerd te blijven bij het plannen van volgend jaar.

Identificeer het probleem

Soms verliezen je het gevoel van voldoening omdat je dezelfde taken steeds opnieuw doen, wat leidt tot een burn-out in je huidige loopbaan. Zijn er bepaalde projecten en taken die je steeds opnieuw doet en altijd op dezelfde manier doet? Neem de tijd om vast te stellen welke delen van je werk je het gevoel geven dat je in een sleur zit en schrijf ze op. Bedenk nu hoe je deze taken anders kunt doen. Daag jezelf uit om een andere benadering of vaardigheid te gebruiken bij het werken aan deze taken.

Stel tastbare doelen

Iets anders dat ertoe leidt dat je jouw voldoening kwijt raakt, is het gebrek aan een vaste richting. In plaats van grote, algemene doelen voor jezelf te stellen dit jaar, moet je voor elk kwartaal van 2022 een paar kleine, specifieke en tastbare doelen stellen. Dit helpt je om gedurende het jaar je motivatie te behouden en jezelf uit te dagen. Daag jezelf uit door een online cursus te volgen voor een bepaalde skill of om meer de diepte in te gaan met een programma dat je op het werk gebruikt.

Werk samen met een loopbaancoach

De samenwerking met een loopbaancoach is een essentieel onderdeel van jouw loopbaanontwikkeling. Dit is een investering in jezelf die zich dubbel en dwars gaat uitbetalen. Een loopbaancoach geeft je de tools die je nodig hebt om de volgende stap in je carrière te zetten en maakt een plan op maat voor jou en je behoeften. Zo ga jij ook in 2022 gemotiveerd blijven!

Kunnen we helpen?
Misschien hebben we zelf wel dé oplossing voor je gebrek aan motivatie. Misschien doet verandering van spijs eten. Dan hebben we een aantal interne jobs in de aanbieding voor jou.
Naar de interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b