Al gehoord van de elevator pitch bij solliciteren?

Algehoordvandeelevatorpitchbijsolliciteren_6e4a341792441d12a49e4822248229bb%20%283%29

Vind jij het moeilijk om jezelf goed te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek? Of ben je te lang van stof? Dan is een elevator pitch misschien iets voor jou. In een elevator pitch geef je kort, krachtig én duidelijk aan binnen twee minuten wat jij te bieden hebt. Je verkoopt jezelf of een idee. In dit artikel lees je wat een elevator pitch precies inhoudt en hoe je een krachtige pitch in elkaar draait.

Wat is een elevator pitch?

De naam elevator pitch is afgeleid van, zoals de naam al doet vermoeden, een lift en is gebaseerd op de korte tijd die je hebt om je verhaal te doen. Een pitch duurt hoogstens twee minuten. Dat is namelijk de tijd die je nodig hebt om met jouw gesprekspartner in de denkbeeldige lift naar de hoogste verdieping te reizen. Tijdens een elevator pitch overtuig jij je toekomstige werkgever van jouw kwaliteiten.

Lees meer: 50 vragen van recruiters die je moet inoefenen voor je sollicitatiegesprek

Wat vertel je in een elevator pitch?

Met een elevator pitch moet je in staat zijn om jezelf op een zo overtuigend mogelijke manier te presenteren, in een zeer korte tijd. Je vertelt spontaan en vol enthousiasme wie je bent, wat je doet en waarom jij dé perfecte kandidaat bent. De belangrijkste punten die aan bod komen in de elevator pitch zijn:

1. Wie jij bent

Geef aan hoe oud je bent, waar je woont en wat je gezinssituatie is. Eventueel kun je nog kort iets over hobby's vertellen.

2. Wat je te bieden hebt

Vertel iets over één van je talenten en koppel dit aan een relevante werkervaring.

3. Wat je zoekt

Vertel waarom je solliciteert op de functie en wat je ambities zijn. Sluit je pitch af met een vraag, zodat er geen ongemakkelijke stilte volgt.

Tips voor de perfecte pitch

Het allerbelangrijkste is: keep it short & simple! Daarnaast zorgen enthousiasme en positiviteit ook altijd voor een positieve indruk. Oefen je pitch van tevoren voor de spiegel, een vriend of familielid. Vraag hem of haar om tips en oefen ook gelijk de wedervragen. Hou er rekening mee dat je niet te snel praat en duidelijk articuleert. Beperk je pitch daarom tot ongeveer 300 woorden.

Meer hulp bij het solliciteren?
Wij weten van aanpakken en helpen je graag verder.
Neem contact
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b