Zonder diploma aan werk geraken? Een paar tips!

Tips_13d9954b1acf9f3a4bbc0a8b4d9053da%20%284%29
Werken zonder diploma is geen probleem. Aan het werk geraken zonder diploma is soms lastig. Een paar uitdagingen, tips en één gouden kans!

Met diploma aan werk geraken is een pak gemakkelijker. Maar dat hoeven we jou niet uit te leggen. Heb je geen diploma, dan zijn er nog een paar opties om aan een goeie job te geraken. Meer zelfs: je kan goed geld verdienen al heb je geen diploma. We nemen je even mee doorheen enkele tips die in het verleden hun nut bewezen.

Je zoekt dus werk maar beschikt niet over een diploma. Dat wil misschien zeggen: je hebt wel een diploma maar niet voor dat type werk. Of je haalde je middelbaar onderwijs diploma zonder verder te studeren.

Geen paniek: werk genoeg

Momenteel schreeuwen bedrijven om arbeiders. Machinebediendes worden op rode lopers binnengeleid. Liever geen job als arbeider? Dan heb je ook als bediende zicht op mooie kansen. Intern bij JobFIXers bijvoorbeeld. We zijn hier voortdurende op zoek naar kickass collega’s. Diploma? Niet per se! Durf je praten met mensen en kan je het goed uitleggen? Dan kunnen we jou misschien wel de kans van je leven bieden.

Knelpuntberoepen

Je hebt zo van die beroepen waar nooit genoeg kandidaten voor zijn. Deze knelpuntberoepen zijn het zorgenkindje. Omdat werkgevers elke kans willen grijpen om zo’n knelpuntberoep in te vullen willen ze ver gaan. Daarom bieden ze interne opleidingen aan. Interessant voor wie geen diploma heeft. Je krijgt als het ware een extra kans. En daar kan je je voordeel mee doen.

Master of Sales

Salesprofielen hoeven niet per se een diploma te hebben. Er is ook niet echt een opleiding voor sales. Daarom hebben we zelf een korte, krachtige opleiding opgestart. Dit heet Master of Sales. Een interne opleiding voor de veelbelovende talenten. Met en zonder diploma. Je leert er de knepen van het vak. Op een zeer praktische manier. Dus helemaal geen schools systeem waar je misschien een bloedhekel aan hebt.

VDAB

Bij de VDAB kan je ook tal van opleidingen volgen. Een brede waaier van mogelijkheden om je profiel wat aan te scherpen. Natuurlijk vind je op de site van de VDAB ook veel vacatures terug. Vergeet ook zeker niet op onze site te grasduinen doorheen tal van vacatures. Misschien vind je hier al een passende job. Dan is het rapper geklonken dan je ooit voor mogelijk hield.

Werk aan je zelfzekerheid

Wie geen diploma heeft, kampt soms met een tekort aan eigenwaarde. Dat is nergens voor nodig. Zonder diploma ben je niet minder waard dan een ander. Belangrijk is om tijdens een sollicitatie dit te overwinnen. Train daarom je sollicitatie. Zodat je er staat!

Bereid je dus goed voor. Dat start al bij het schrijven van je motivatiebrief en je sollicitatiebrief. Een goed verzorgde CV zegt ook al iets over je persoon. Ook al staat daar dan geen diploma op.

Dus…

zijn er heel wat opties. Je kan starten met contact op te nemen met ons. Het zou zomaar kunnen dat je uitdaging dan al opgelost is. Bij JobFIXers gaan we niemand gaan beoordelen op zijn diploma. We kijken naar je talent en je potentieel.

Ga voor een topjob
Bij JobFIXers kijken we voorbij het diploma. We peilen naar goesting, ondernemerszin en lef.
Naar onze vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b