Werken als uitzendconsulent

Werkenalsuitzendconsulent_a321c538c99fca95d186176de3aceca6%20%283%29

Heb jij talent als recruiter? Heb jij analytische vaardigheden? Word jij er gelukkig van om perfecte matches te maken? Dan is werken als uitzendconsulent wat voor jou! Wat doet een uitzendconsulent precies en wat maakt hem of haar succesvol? Wij vertellen je er meer over!

Wat doet een uitzendconsulent?

Een uitzendconsulent is de matchmaker tussen kandidaten en werkgevers met openstaande vacatures. Ze leggen vacatures en kandidaten naast elkaar en gaan op zoek naar een match waar zowel werkgever als –nemer gelukkig van wordt. Uitzendconsulenten weten precies wat zowel de sterke als zwakke punten zijn van degenen die een job zoeken. Ze luisteren naar de wensen en zorgen van werkgevers, zodat ze hun met een kandidaat kunnen matchen met wie ze echt tevreden kunnen zijn.

Zo bereikt een uitzendconsulent zijn doel

De missie van de uitzendconsulent is matches maken tussen werkgevers en kandidaten, maar hoe zorgen ze ervoor dat deze missie slaagt? Allereerst zijn ze uitstekende detectives. Ze graven diep en komen er tijdens hun speurtocht achter welke talenten iedere kandidaat in huis heeft. Ze screenen online profielen van kandidaten en nodigen ze uit voor gesprekken om een nog beter inzicht te verkrijgen. Hebben ze die perfecte match gevonden? Ze brengen hun bevindingen over naar de klant en overtuigen ze van de kwaliteit van de kandidaat en de match. Is er een kandidaat beschikbaar met geweldige kwaliteiten op zak, maar liggen de perfecte vacatures niet voor het oprapen? Voor de uitzendconsulent is dit geen probleem. Hij gaat proactief op zoek en komt met een goed voorstel.

Ben jij een geboren uitzendconsulent?

Klinkt het je als muziek in de oren, de uitdagingen die de baan van een uitzendconsulent met zich meebrengt? Dan is de job wellicht wat voor jou. Hoeveel succes je zult hebben in deze functie is niet enkel afhankelijk van je training, maar ook van de kwaliteiten die jij van nature hebt. Ben jij bijvoorbeeld geboren met mensenkennis? Ben jij iemand die klanttevredenheid als topprioriteit beziet? Werk jij goed samen in teamverband, heb je een passie voor de ins en outs van de arbeidsmarkt en weet jij met flair te communiceren met allerlei soorten mensen? Dan heb jij alles in huis om een goede uitzendconsulent te worden. In een enthousiast team, bij een bedrijf dat je volop doorgroeimogelijkheden geeft, zul jij ongetwijfeld op je plek zijn.

Graag aan de slag als recruiter?
Doe onze test "Ben jij een geboren uitzendconsulent?" en ontdek of jij geknipt bent voor deze job!
Doe de test
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b