Recruitment: welke opleiding heb je nodig?

Opleidingrecruiter_fbb053a0dbac1d3d93c7f7af22205285%20%284%29

Lijkt het jou leuk om op zoek te gaan naar de perfecte match tussen werkzoekende en werkgever? Bij JobFIXers zijn we altijd op zoek naar nieuwe talenten. Een uitdaging op deze krappe arbeidsmarkt, want veel jongeren denken dat ze een specifieke opleiding nodig hebben voor het recruitmentvak. Goed nieuws: dat is helemaal niet nodig!

Wat doet een recruiter?

De vraag naar getalenteerde mensen is groter dan ooit. Hierdoor zijn heel veel bedrijven op zoek naar recruiters. Dankzij hun kennis en expertise zijn ze in staat om vacatures in te vullen met de juiste talenten. Zowel bedrijven als werkzoekenden kunnen jouw hulp als recruiter goed gebruiken. Simpel gezegd: ze zorgen ervoor dat de juiste personen op de juiste plek komen. Door middel van uitgebreide netwerk en kennis van de arbeidsmarkt, kun je snel potentiële kandidaten benaderen en enthousiasmeren. Soms treed je ook op als bemiddelaar in het vervolgproces.

Geen speciale opleiding

Er is geen specifieke master of bachelor opleiding voor het recruitmentvak verplicht. Er zijn een aantal opleidingen die nauw aansluiting vinden bij het vak, zoals Human Resource Management (HRM), Commerciële Economie, Communicatie en Bedrijfskunde. Tijdens deze opleidingen leer je wel een aantal vaardigheden, zoals commercieel kunnen denken en plannen, die goed van pas komen bij deze baan. Toch is niet iedereen die één van deze opleidingen heeft gevolgd geschikt voor dit vak. Daarom selecteren we de meeste kandidaten op een match met de organisatiecultuur en op de benodigde competenties.

Welke competenties heb je nodig?

Je competenties zijn dus veel belangrijker dan de opleiding die je hebt gevolgd. Maar wat onderscheidt nou eigenlijk de goede van de minder goede recruiter? Een goede recruiter kan snel schakelen, plannen en heeft veel mensenkennis. Daarnaast is het belangrijk dat je overtuigingskracht en doorzettingsvermogen hebt. Mocht je jezelf herkennen in dit profiel, neem dan gerust contact met ons op. Als je voor deze job kiest, dan doe je enorm veel vaardigheden op, die je kunnen helpen in de rest van je loopbaan. Bovendien zijn er ontzettend veel doorgroeimogelijkheden. Kortom: een geweldig vak met heel veel kansen, zeker voor de startende enthousiasteling!

Do you have what it takes to be part of Team JobFIXers?
Doe onze matching test en kom het te weten!
Doe de test
Lichaamstaal_b219d7ad9fdff54629c9a576024385b6