Meer energie in je werk met deze tien ijzersterke tips

Meerenergie_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%284%29

Wil jij graag meer energie in je werk- en privéleven krijgen? Veelal de meesten zullen deze vraag met een volmondig ja beantwoorden. Wij geven je tien tips om dit te bereiken.

1. Heb plezier in je werk

Vaak zien we werk als iets dat niet leuk is. Vraag jezelf af: waarom doe ik wat ik doe? Wat vind ik wel leuk aan werk? Wat levert werk mij op? Haal hier vervolgens energie uit.

Check wat voor zottigheiden we allemaal deden om het werkplezier te maximaliseren.

2. Leer de kunst van het 'nee' zeggen

Teveel werk op je bordje? Voel je niet schuldig om ‘nee’ te zeggen. Het is goed je grenzen aan te geven.

3. Een positief zelfbeeld maakt het verschil

Als je een positief beeld van jezelf hebt, motiveert dit je om het beste uit jezelf te halen. Hierdoor wordt werk een stuk leuker en haal je meer voldoening uit hetgeen je doet.

4. Laat dromen niet aan je voorbij gaan

Voor sommige dromen zul je zeer grote stappen moeten zetten, maar voor andere kun je een gemakkelijker pad bewandelen. Wanneer zet jij de eerste stap? Waarom niet morgen?

5. Blijf jezelf uitdagen

Goede voornemens en uitdaging voorkomen dat je in een sleur terechtkomt. Daag jezelf bijvoorbeeld uit om je gsm na negen uur 's avonds niet meer op te pakken.

6. Blijf in beweging

Niemand wordt vrolijk van de hele dag stilzitten. Geef je lichaam een pauze en ga eens bewegen. Strek de benen en haal een koffie.

7. Stop met multitasken

Multitasken bestaat niet. Als je twee dingen tegelijk doet, verleg je je aandacht constant van de ene taak naar de andere. Dit kost extra tijd. Kies ervoor te singletasken, zodat je je meer kunt focussen en meer geniet van je taken.

8. Plan niet je hele week vol

Geef jezelf ruimte om adem te halen door niet de hele week vol te plannen. Mocht er onverwachts iets opkomen, dan heb je daar bovendien meer tijd voor.

9. Beloon jezelf met een pretpot

Schrijf op losse briefjes dingen die jou energie geven, zoals een wandeling maken, gitaarspelen of een kopje koffie drinken. Vouw de briefjes dubbel en stop ze in een pot. Iedere week pluk je een briefje uit de pretpot en beloon je jezelf.

10. Breng tijd door met je dierbaren

Hoeveel aandacht schenk je aan je dierbaren? Plan tijd in om tijd door te brengen met de mensen van wie je houdt.

Op zoek naar een job met een betere work-life balance? Dan moet je onze vacatures maar eens bekijken. Fun gegarandeerd (en soms is het ook wel ferm doorwerken)! Maar we garanderen je meer energie in je werk!

Wil je ook teurg meer energie?
Dan is dit misschien jouw kans! Bij JobFIXers hebben we een aantal interne vacatures openstaan. Kom terecht in een écht uniek bedrijf.
Naar onze interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b