Je wil zelfstandige worden, maar weet niet in wat?

boemm-blog-zelfstandig-worden_6f3b02fdc1412641e5e6c87c2cb5b2d5%20%282%29

Stroomt het ondernemersbloed door je aderen, maar weet je (nog) niet welke richting je uit wil? Een nieuwe onderneming opstarten, betekent ook dat je een markt moet betreden. Slaat je innerlijke gps tilt, dan wijst deze blogpost je misschien de weg.

Om maar meteen een open deur in te trappen. Wat doe je graag? Waar ben je goed in? Start niets op tegen je zin, enkel en alleen omdat er veel vraag naar is of veel geld mee te verdienen valt. Als ondernemer moet je goed zijn in je vak en er veel over weten. Sterke zelfstandigen leren altijd bij en nemen ‘s avonds een boek vast, lezen artikels of volgen een webinar over hun vak. Dat doe je minder snel als je niet geïnteresseerd bent in wat je doet of verkoopt.

Karakter, skills en passie

Weet je niet waar je goed in bent? Zoek het niet te ver. Kan je goed alleen zijn bijvoorbeeld, of ben je liever elke dag tussen de mensen? Zijn cijfers je ding, of net niet? Kan je je hobby uitbouwen tot eigen bedrijf? Of vraag het eens aan je directe omgeving. Familie en vrienden kunnen misschien beter inschatten waar je sterk in bent of net iets zwakker. Het is belangrijk om hier goed bij stil te staan. Een onderneming die aansluit bij je karakter, skills en passie heeft meer kans op slagen.

Ben je helemaal klaar voor het ondernemerschap, maar ontbreekt het je aan creatieve ideeën? Misschien heb je voorbeelden van ondernemingen die je leuk vindt? Droom je van die koffiebar die je ooit bezocht op vakantie? Wil je content maken zoals die ene blogster die je zo fantastisch vindt? Zijn auto’s meer je ding, of wil je toch de praktijk van je (groot)vader verder zetten? In een eerste fase ga je beter zo breed mogelijk. Kies eerst een algemene sector die je interesseert en zoom dan in. Interesse in retail? Ben je technisch aangelegd en is een webshop dan misschien iets voor jou? Zijn auto’s je passie, maar ben je ook goed in verkopen?

Lees zeker ook even onze blog: “Zes fantastische tips om uit jouw saaie comfortzone te stappen”.

Het beste van twee werelden

Je kan natuurlijk ook een job kiezen waarbij je alle vrijheid krijgt van een zelfstandige, maar nog steeds op de payroll staat. Zoals kantoorverantwoordelijke bij Jobfixers bijvoorbeeld, waar je beschikt over alle vrijheid, een eigen budget, alle assets, een mooie auto... Met de veiligheid die loonverband met zich meebrengt. Met andere woorden, het beste van twee werelden.

Een markt met toekomst

Als je weet waar je interesses liggen, kijk je ook naar de markt. Zijn er genoeg kansen om je onderneming uit te bouwen en te doen groeien? Ondernemen is altijd vooruitkijken. Is de niche die je hebt gekozen aan het uitsterven, dan zoek je beter een andere weg.

Hoe begint jouw verhaal als zelfstandige? Dat is voor iedereen anders. Is de goesting er, dan komen de ideeën hopelijk snel vanzelf. Inspiratie is overal, zoek het vooral niet te ver.

Toch liever werken in loonverband?
En is je motto "work hard, play hard"? Neem dan zeker even een kijkje tussen onze interne vacatures!
Check onze interne vacatures
Opdezemanierherkenjeeengoedebaas_ae267057d976c6f08aba23a7a853903d