Hoe blijf je gelukkig op je werk?

Hoeblijfjegelukkigopjejob_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%284%29

Als je net een nieuwe job hebt, ga je met veel plezier naar je werk. Die ‘big smile’ en je grote enthousiasme verdwijnen na een tijdje en dat is ook niet erg, want het nieuwe is eraf. Je weet wat er van je verwacht wordt, je voert je taken uit en doet dit geroutineerd. Vormt je job te weinig uitdaging of wordt er juist teveel van je verwacht? Een burn-out ligt op de loer. Je carrière is van grote invloed op je leven, want je brengt elke dag heel wat uren door op kantoor. Geniet van wat je doet en ook van hóe je dat doet. Check hoe je gelukkig op je werk blijft, niet alleen bij de start, maar ook in de jaren erna.

Weg met de routine

Voer je vaak dezelfde taken uit? Probeer deze taken niet domweg af te werken, maar ga actief op zoek naar manieren om ze anders uit te voeren waardoor je efficiënter en effectiever wordt. Blijf jezelf uitdagen om nieuwe dingen te leren. Doe een online cursus of volg een training. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Ben jij inmiddels een ervaren werknemer, dan wordt het tijd om je op te werpen als mentor. Voor een starter is het fijn als een ervaren collega hem of haar de fijne kneepjes van het vak leert. Jij ziet weer het enthousiasme waarmee iemand in een nieuwe job stapt. Dat werkt aanstekelijk!

Zoek contact met anderen

Wacht niet af, maar zoek het contact met anderen. Maak gebruik van je LinkedIn-netwerk of bezoek een conferentie. Het leren kennen van nieuwe mensen en het uitwisselen van ideeën werkt enorm stimulerend. Ga ook het gesprek aan met je baas en wacht daar niet mee tot het jaarlijkse functioneringsgesprek. Je vertelt wat voor professionele doelen je wilt bereiken en je laat weten dat je open staat voor nieuwe projecten. Vergeet ook niet om regelmatig om feedback te vragen. Zo blijf je beter in beeld en neemt de kans op interessante nieuwe taken toe.

Er is meer in het leven dan je job

Gelukkig zijn op je werk heeft te maken met balans. Door goed voor jezelf te zorgen laad je jezelf op en stap je elke maandag geïnspireerd het kantoor weer binnen.

Hoe ongelukkig ben je met je job?
Geef je over aan een aantal eenvoudige vragen en ontdek het meteen!
Doe de test
doe-test-cta-2_fc55d8394e6c0068e13d6debf83ea0f0