Deze drie opleidingen maken van een vlotte babbelaar een sterke accountmanager

boemm-blog-3-opleidingen_87e3ee459230a27c0768cd34b18082bb%20%282%29

Een accountmanager is sociaal, communicatief en werkt resultaatgericht. Heb je een vlotte babbel en sta je sterk in je schoenen? Dan is de job misschien wel iets voor jou. Een specifieke opleiding tot accountmanager is er vaak niet. Toch kan je opleidingen volgen om de skills en talenten te ontwikkelen die je in de job geen windeieren zullen leggen.

Het beroep van accountmanager is aantrekkelijk. Het is veelzijdig, je bent vaak de baan op, staat voortdurend in contact met klanten, de job is resultaatgericht en het betaalt niet slecht. Hoe succesvol een accountmanager is, staat of valt vaak met zijn of haar persoonlijkheid. Ben je een vlotte babbelaar, dan heb je al een serieuze streep voor. Maar nog belangrijker is om passie uit te stralen, energie en een gezonde dosis zelfvertrouwen.

En wat dat laatste betreft kan een goede opleiding helpen. Je wil de beste worden, steengoed in je vak? Deze drie opleidingen stomen je klaar om met je vlotte babbel ook een accountmanager te worden met kennis van zaken, succesvol en gedreven.

Sales, want de focus ligt op verkopen

Een commerciële ingesteldheid is als accountmanager essentieel. Je brengt een verhaal met passie en dat levert het bedrijf veel voordeel op. Een vlotte babbel helpt, maar wil je alle tips en tricks onder de knie hebben, dan is een salesopleiding een meerwaarde. Opleidingen met een ruime aandacht voor marketing, klantbehoud en verkoopstechnieken stomen je klaar en zorgen ervoor dat jij eruit springt.

Sterk in Communicatie

In een gesprek met jou is het zelden stil en je hebt een vlotte persoonlijkheid, top! Maar ben je ook ijzersterk in communicatie? Je moet de klant op de best mogelijke manier benaderen, maar ook presentaties kunnen geven, rapporten schrijven of efficiënt kunnen mailen. Zo helder mogelijk leg je uit welk product of dienst je aanbiedt. Je overtuigt, zonder opdringerig over te komen. Creativiteit en een goed stel communicatieve vaardigheden heb je nodig om een goede accountmanager te kunnen zijn.

Inzicht in Business

Een goede accountmanager weet waarover hij spreekt. Inzicht in business is een plus, zeker in een concurrentiële wereld. Een cursus Business Management leert je dan ook de knepen van het vak. Zorg dat je ook binnen de sector waar je werkt (of het nu media, bouw of financiën is) de nieuwste trends en ontwikkelingen op de voet volgt. Je kent de sector en het product van binnen en van buiten. Voor de klant ben je een baken van kennis waar hij met al zijn vragen terecht kan.

Hoe meer bagage en kennis, hoe meer vertrouwen je zal uitstralen. You look sharp, en dat zorgt er dan weer voor dat die vlotte babbel ook echt werkt.

Ben jij de accountmanager that we are looking for?
Doe onze matching test en wie weet ben jij binnenkort wel accountmanager bij JobFIXers!
Doe de test!
10tipsvoormeerzelfvertrouwenophetwerk_de616ac3bc3949f07c7fde922c1451db