Wat doet een account manager?

WatdoetAccountmanager_45c798f99ea2c083720b353b27b11c9a%20%282%29

De accountmanager: ieder bedrijf heeft er een, maar wat doe je nu eigenlijk precies in deze functie? Om te beginnen werk je op de sales afdeling van de organisatie en je belangrijkste verantwoordelijkheid is het klantenbeheer. Je onderhoudt de relatie met de klanten oftewel de accounts en je denkt met ze mee. Je ondersteunt je cliënten bijvoorbeeld bij het verhogen van hun omzet en het besparen van kosten binnen de onderneming. Het inzetten van diensten en producten van jouw bedrijf helpt je daarbij. Nieuwsgierig wat er allemaal komt kijken bij deze functie en welk salaris erbij hoort? We leggen het hieronder allemaal uit!

Wat is het takenpakket van een account manager?

Wat zijn nu je bezigheden als account manager? Een van je main tasks is het ontwikkelen van een verkoopstrategie voor je cliënten. Je adviseert je klanten en je biedt ze de producten of diensten aan die optimaal aansluiten bij wat ze nodig hebben. Het is dan ook essentieel dat je je producten kent en op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen op dit vlak. Ook het geven van productpresentaties is je niet vreemd. Verder is klantenwerving een groot onderdeel van je job, aangezien je hiermee de verkoopcijfers van de organisatie omhoog krikt. Daarnaast verwerk je de financiële administratie waar ook het beantwoorden van je mail bij hoort.

voorbeeld van twee account managers

Welke skills heb je nodig als account manager?

Je bent veel op weg om klanten te bezoeken. Ook tijdens onderhandelingen sta je je mannetje. Je bent een echte multitasker die goed met stress omgaat en netwerken is je tweede natuur. Dit komt uiteraard goed van pas bij het aangaan van nieuwe zakelijke contacten. Je communicatieve eigenschappen zijn dan ook dik in orde. Je hebt een uitgebreid takenpakket en als manager sta je aan het hoofd van het verkoopteam en stuur je je mensen aan. Goede coaching skills en een uitstekende sales attitude mogen dan ook zeker niet ontbreken.

Wat verdient een account manager?

Een belangrijke vraag is natuurlijk welke verdiensten je mag verwachten in deze managersfunctie. Heb je minder dan drie jaar ervaring in het vak? Dan valt je maandelijkse brutoloon gemiddeld tussen de 2300 en 2800 euro. Ben je tussen de drie en zes jaar actief in het vak, dan vind je elke maand een brutobedrag van 2800 tot 3500 euro terug op je rekening. En als je een van die managers bent die meer dan zes jaar ervaring heeft, dan kun je rekenen op een salaris dat kan oplopen tot 5000 euro bruto per maand.

Op zoek naar een leuke job als account manager?
Dit is je uitgelezen kans. Als vertegenwoordiger of account manager van JobFIXers ben je de persoon in de voorhoede van het bedrijf. Een communicatieve leider.
Naar de interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b