Jobs die een vertegenwoordiger ook moet kunnen

Jobsdieeenvertegenwoordigerookmoetkunnen_fc0aab3f3edfb7f8dab6ba9eb8d569f6%20%282%29

Ben jij de vertegenwoordiger van een winkel, bakkerij of een andere zaak waar jouw taak is om als verkoper op te treden? Dan hou je heel wat ballen in de lucht! Jij combineert jouw job namelijk met vele andere functies. Wij zetten zeven van die functies voor je op een rij. Herken jij je hierin?

1. Jij bent een professionele charmeur

Jij weet klanten te charmeren. Hoe beter zij zich voelen, hoe meer ze geneigd zijn iets van je te kopen. Jij gooit dus altijd al je charmes in de strijd.

2. Jij bent een echte crisismanager

Als een klant niet blij is, weet jij de situatie altijd zo te manoeuvreren dat hij of zij toch vrolijk de zaak verlaat (het liefst met een tas vol aankopen). Jij weet crisissen te voorkomen en op te lossen. Well done!

3. Jij bent een geweldige psycholoog

‘En hoe voel je je daarbij?’ Jij weet klanten altijd de juiste vragen te stellen, dankzij jouw menselijk inzicht. Jouw aanpak stem je af op de behoeften van je klanten, zodat zij altijd met een goed gevoel de winkel weer verlaten.

4. Jij bent een uitstekend maatschappelijk assistent

Sociale contacten? Daar gedij jij op. Jij knikt mee wanneer een klant zijn levensverhaal aan jou vertelt en je knikt en zegt 'hmmm' op de juiste momenten.

5. Jij bent een onberispelijk diplomaat

"Smile and wave boys, smile and wave!" Jij weet altijd je glimlach te bewaren en vriendelijk te blijven, ook als een klant je eigenlijk helemaal niet ligt, dankzij jouw diplomatische skills.

6. Jij bent een geboren demonstrateur

Een klant overtuigen dat hij of zij iets nodig heeft, doe je door een perfecte demonstratie te geven. Dit is vooral leuk als je in een bakkerij werkt. Laat de klanten maar een zien hoe goed jij dat heerlijke chocoladetaartje kunt oppeuzelen!

7. Jij bent een betrouwbaar administratief medewerker

Wellicht is het niet je favoriete functie binnen je functie, maar jij weet toch als geen ander hoe je de administratie moet doen. Voorraden en bestellingen bijhouden - dat is jouw expertise.

8. Jij bent een getalenteerde wiskundige

Jij kan hoofdrekenen als de beste. Geld aannemen (‘heeft u daar vijf cent bij?’), wisselgeld teruggeven, de kassa controleren – jij doet het allemaal zonder moeite.

Herken je je hierin? Voel je het kriebelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Dan willen we jou! Maak een afspraak voor een leuk sollicitatiegesprek en wie weet passen we wel samen.

Ontdek onze vacatures voor vertegenwoordigers
Tegenwoordig zoekt iedereen een vertegenwoordiger. Maar nergens anders amuseren ze zich zoals bij JobFixers
Naar de interne vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b