Goede integratie en begeleiding voorkomen jobhopping

Goedeintegratie_1b7f6f092e91b7e40b0e2188af525eb0%20%283%29

Het aantal HR-vacatures dat open staat is een derde meer dan een jaar geleden. Ook tijdens de pandemie bleef de vraag naar HR-professionals stabiel. Nu we uit de crisis komen en de economie weer groeit, worden nieuwe projecten opgestart en neemt de vraag nog verder toe. Ervaren professionals in human resources zijn dan ook erg populair op de Belgische arbeidsmarkt. Dit zie je ook terug in de stijging van salarissen. Bedrijven strijden onderling om talenten binnen te halen en zetten daarom in op integratie en betere begeleiding. Zo proberen ze jobhoppen te voorkomen.

Veel aandacht voor integratie

Niet alleen starters, ook ervaren professionals zijn gebaat bij een goede begeleiding en integratie. De focus van bedrijven moet niet alleen liggen op het binnenhalen van nieuwe medewerkers, maar ook op het binnen boord houden van deze medewerkers. Een werknemer die goed ondersteund wordt, presteert beter en voelt zich gehoord. Een goede communicatie voorkomt daarmee jobhoppen. Meer dan de helft van de bedrijven biedt al een integratieprogramma, maar de strategie en uitwerking verdienen nog wel verbetering. Veel werknemers geven aan niet op de hoogte te zijn van het bestaan van zo’n programma binnen hun organisatie.

Een hoog salaris is niet leidend

Niemand zal ontkennen dat een hoog salaris prettig is, maar dat is niet het enige wat telt voor werknemers. In de coronacrisis hebben we gezien dat een goede werk-privé balans belangrijk is. Voor veel werknemers weegt dit zelfs zwaarder dan een loonsverhoging. Flexibiliteit, voldoende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en een fijne werksfeer scoren ook hoog. Je ziet hierbij wel wat verschillen tussen leeftijdscategorieën. De jongste werknemers tussen 18 en 25 jaar zijn op zoek naar een goede balans tussen werk en privé. De midden categorie tussen 25 en 35 jaar stelt prijs op een hoger salaris en oudere professionals vinden een fijne werksfeer belangrijk.

De meest gegeerde HR-professionals

Ben je een uitzendspecialist dan hoef je je geen zorgen te maken. Aanwervingen komen weer volop op gang. En hebben dus nood aan een goede professional. Op zoek naar een bedrijf waar je garantie hebt op een work-life balance, stevige bonussen en een competitief salaris? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Ben jij klaar voor ons?
JobFIXers begeleidt zijn medewerkers op de meest optimale manier. We kijken naar je persoonlijk groeipotentieel.
Bekijk onze openstaande vacatures
boek-011_dd470bc357d71c9e8ee6021a4d2b1b8b